DOLAR
34,27 -0,03%
EURO
37,58 0,26%
ALTIN
2.877,11 0,26%
BITCOIN
2.133.163,63 0,16%

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Açıklama Yaptı: Durum Kritik

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in kuzeydeki saldırılarının insani durumu kötüleştirdiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 00:27
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 00:27

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Açıklama Yaptı: Durum Kritik

Gazze’deki Şiddet Olayları Derinleşiyor

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, bu bölgedeki insani durumun her geçen gün kötüleştiği hususunda yeni açıklamalarda bulundu. Müdürlük, 4 gündür devam eden saldırıların ardından, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde katliamlar gerçekleştirdiğini bildirdi.

Saldırılar ve Abluka İnsani Durumu Etkiliyor

Yapılan yazılı açıklamada, özellikle Beyt Hanun, Beyt Lahiye ve Cibaliya gibi bölgelerde yoğunlaşan saldırıların yanı sıra, sıkı ablukanın da gıda, su ve ilaç girişine engel olduğu, bu durumun insani koşulları büyük ölçüde zorlaştırdığı belirtildi. Sivil Kayıplar Artıyor

Saldırılarda ölü ve yaralı sayısının her geçen an arttığı ifade edilirken, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin de hedef alındığı, bu nedenle yaralıların ve hayatını kaybedenlerin naaşlarının sokaklarda bırakıldığı bildirildi. Uluslararası kuruluşlardan, sivillere uygulanan bu soykırımın sona ermesi için acil harekete geçilmesi talep edildi.

Filistinlilerin Göçü Tehdit Altında

İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilere yönelik tehditleri devam ederken, 200 bini aşkın kişinin evlerini terk etmeleri konusunda uyarıldığı aktarıldı. Akşam saatlerinde Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bazı hastanelerin boşaltılmasını talep eden bir açıklama yaptı. Uluslararası Tepkiler Sonucu Bekleniyor

Uluslararası kamuoyunun bu durum karşısında dikkatini çekmesi, Gazze’nin kuzeyinde daha fazla şiddet yaşanmaması açısından önemli görülüyor. Başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere bölgedeki gelişmelerin, İsrail hükümetinin bazı yetkilileri tarafından da desteklenen, Gazze'yi 'sivilden arındırılmış askeri bölge' ilan etme talepleriyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.