DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.249.444,71 -0,31%

Gazze'deki Saldırılardan Etkilenen Enes'in Savaşım

Gazzeli Enes, yaşadığı acımasız saldırı sonrası tedavi imkansızlıklarıyla mücadele ediyor.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 11:53

Gazze'deki Saldırılardan Etkilenen Enes'in Savaşım

İsrail'in Saldırısında Yaralanan Enes'in Hayatı Tehlikede

Gazzeli 14 yaşındaki Enes Ubeyd, 10 Ağustos tarihinde İsrail ordusunun Gazze kentindeki Et-Tabiin Okuluna düzenlediği saldırıda ağır yaralandı. Vücudunda oluşan yanıklar ve kırıklarla hayatta kalma mücadelesi veren Enes, tıbbi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor.

Yanıklar Vücudunun %55'ini Kaplıyor

Gazze Şeridi’ndeki Kemal Advan Hastanesi Yoğun Bakım Ütesi Başkanı Dr. Ahmed el-Kahlut, Enes’in durumu hakkında bilgi verirken, "Enes'in yanıkları vücudunun yüzde 55'ini kaplıyor ve bu çok tehlikeli bir oran. Özel bakıma ihtiyacı var; ancak tıbbi imkansızlıklar nedeniyle tedavisi mümkün olmuyor," dedi.

Tıbbi İmkansızlıklar Hayatı Tehdit Ediyor

Yetersiz ilaç ve tıbbi teçhizat nedeniyle Enes'e uygulanan tedavi sürecinin sıkıntılı geçtiğini ifade eden Kahlut, "Ağrı kesici ve yanık merhemi kıtlığı var, bu nedenle hastalarımızın çektikleri acılara çözüm bulmakta zorlanıyoruz," dedi.

Ummu Enes'in Acımasız Gerçeği

Enes’in annesi Ummu Enes, hastaneye ilk alındıklarında tıbbi imkansızlıklar yüzünden bir süre sonra abisini kaybettiğini belirtti. "İki hastane değiştirip, en sonunda Kemal Advan'da tedaviye aldılar. Sağlık personeli çok çalışıyor ancak elindeki imkanlar kısıtlı," diyerek yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

Ağrı ve Acılarla Dolu Günler

Enes'in annesi, çocuğunun yaşadığı acıları duymanın kendisi için ne derece zor olduğunu anlatarak, "Her 2-3 saatte yarasını temizliyorlar, ama ağrıları dayanılmaz. Ateşi sürekli yükseliyor ve tedaviye ulaşamıyoruz," dedi.

Gözyaşları içinde, Enes'in bacaklarındaki kırıkların tedavisi için de uzman ortopedist ve gerekli ekipmanların eksikliğini vurguladı. Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sisteminin çökmesi, yüzlerce yaşam için tehdit oluşturmaya devam ediyor.