İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ni hava saldırılarıyla vurmaya devam ediyor. İsrail’in saldırılarında 2 bin 750 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 700 kişi yaralandı.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, bölgede yaşanan insani krizi derinleştiriyor. Saldırılarda sadece Filistinli siviller değil, gazeteciler de hayatını kaybediyor. Gazeteciler, gerçekleri aktarmak için büyük riskler altında çalışıyor.
Gazze’deki görgü tanıkları, İsrail uçaklarının sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları ve camileri bombaladığını anlattı. Bombardımana maruz kalan bölgelere giden acil yardım ve kurtarma ekipleri de İsrail uçaklarının hedefi oldu. Sivil savunma ve acil servis ekiplerinden ölenler ve yaralananlar oldu.
FİLİSTİNLİ GAZETECİLER SENDİKASI: İSRAİL GAZETECİLERİ HEDEF ALDI
Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 11 gazetecinin öldürüldüğünü, 20’den fazla basın mensubunun yaralandığını ve 2 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Sendika, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ederek gazetecileri kasten hedef aldığını belirtti.
Sendika Başkanı Naser Ebu Bakr, “İsrail, gazetecilerin mesleklerini yapmalarını engellemek için onları öldürüyor. Bu, insan haklarına ve basın özgürlüğüne karşı bir suçtur” dedi.
Ebu Bakr, yaralanan gazeteciler arasında Filistin Haber Ajansı WAFA muhabiri Abdülrahman el-Kahlut’un da bulunduğunu söyledi.
LÜBNAN: İSRAİL GAZETECİLERİ KASTEN ÖLDÜRÜYOR
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sadece Filistinli gazetecileri değil, Lübnanlı gazetecileri de etkiledi. İsrail’in Alma Şaab beldesine fırlattığı roketler sonucu Reuters kameramanı İssam Abdullah hayatını kaybetti, Al Jazeera ve AFP muhabirleri de yaralandı.
Lübnan Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in gazetecileri kasten öldürdüğünü iddia ederek Tel Aviv’i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceğini açıkladı. Bakanlık, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve gazetecilerin korunması gerektiğini vurguladı.