DOLAR
34,15 0,2%
EURO
37,78 0,2%
ALTIN
2.922,54 0,08%
BITCOIN
2.066.904,98 0,68%

Gazze'de İsrail Saldırıları: 7 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti. Olayın detayları ve etkileri derinleşiyor.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:51

Gazze'de İsrail Saldırıları: 7 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

İsrail Ordusunun Gazze Saldırıları

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yayımlanan açıklamaya göre, saldırılardan ilki Gazze kentinin kuzey kısmında bulunan Eş-Şati Mülteci Kampı'nda gerçekleşti. Burada Derviş ailesine ait bir evin hedef alındığı belirtiliyor. Saldırıda 5 kişinin cesedine ulaşıldı ve çok sayıda yaralı enkaz altından çıkarıldı.

Saldırılar ve Etkileri

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Gazze'nin güneyindeki Sabra ve Zeytun mahallelerinde de topçu atışları yaptığını aktarıyor. Özellikle üniversite bölgesi çevresindeki konutların havaya uçurulduğu bildirildi.

Ayrıca, İsrail'in "Quadcopter" tipi insansız hava aracı ile Sabra Mahallesi'nde bulunan Sabra Okulu yakınlarına düzenlediği saldırılar sonucu birçok kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Aksa Şehitleri Hastanesi, İsrail'in Nusayrat Kampı'na düzenlediği operasyon sonucu 1 kişinin öldüğünü ve 7 yaralının hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Şahitler, Nusayrat Kampı'nın batısında Ebu Havsa ailesine ait evin de bombalanarak 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Son olarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batı bölgelerine de yoğun bir şekilde topçu saldırıları düzenlendiği söylentileri gazetelere yansıdı.