DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.149.915,67 -0,36%

Gaziantep'te Konteynerler Kaldırılıyor: Afetzedeler Kalıcı Konutlarına Taşınıyor

Gaziantep İslahiye'de kalıcı konutlara yerleşen afetzedelerin boşalttığı konteynerler kaldırılıyor. Bu süreçte önemli gelişmeler yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 13:40
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 13:40

Gaziantep'te Konteynerler Kaldırılıyor: Afetzedeler Kalıcı Konutlarına Taşınıyor

İslahiye'de Konteynerlerin Kaldırılma Süreci

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşam devam ediyor. Geçici yaşam alanları olan konteynerler, afetzedelerin kalıcı konutlarına yerleşmesiyle birlikte boşalmaya başladı.

TOKİ'nin Destekleri ve İstatistikler

Afetzedeler için kalıcı konut inşaatına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hızla başlanmıştı. Yapımı tamamlanan konutlar, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. İslahiye'de yaşayan afetzedeler, kalıcı konutlarına geçerek yeni bir yaşam alanına adım atıyorlar.

Kaymakamın Açıklamaları

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Afetin yaralarının sarılması için en somut göstergelerden biri geçici yaşam alanlarının boşaltılmasıdır" dedi. Kalıcı konutlara taşınmanın başladığını belirten Soylu, "Bugün itibarıyla 900'ün üzerinde konteynerden vatandaşlarımızı uğurladık. Boşaltılan konteynerleri, büyük bir çaba ile depolama alanlarımıza taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konteyner Kentlerin Kapatılması

Kalyon Konteyner Kent'in afet bölgesinde açılan ilk konteyner kent olduğunu belirten Soylu, "Artık burayı kapatmış durumdayız ve benzer 4 konteyner kenti de aynı aşamaya getirdik. Hızla toparlıyoruz. Bu, yaraların sarılması için önemli bir adım" diye ekledi.