Antalya'da bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya), 40 ülkeden gastronomi profesyonellerinin katılımıyla büyük bir heyecanla başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Şefler Kulübü tarafından Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen etkinlikte, ünlü şefler, jüri üyeleri ve yarışmacılar bir araya geldi.
GastroAntalya'nın açılış törenine Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Akdeniz Şefler Kulübü ve GastroAntalya Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Yüreğir gibi önemli isimlerin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli kentlerinden ve yurt dışından gastronomi temsilcileri, sektörle ilgili firmalar, akademisyenler, profesyonel şefler ve gurmeler katıldı.
Vali Şahin, yaptığı konuşmada, Antalya'nın turizmle eski bir bağ olan gastronominin de başkenti olması gerektiğini vurgulayarak, bu alanda gerçekleştirilen etkinliklerin önemini ifade etti. Şahin, kentin tarımsal üretimden söz ederek, "Çok köklü kültürümüzün parçası olan çok değerli bir mutfağımız da var. GastroAntalya'ya gelen şeflere bunu tanıtma imkanı buluyoruz." dedi.
Türkiye'de şeflik mesleğine artan ilgiye de dikkat çeken Şahin, dört gün sürecek etkinlikte genç şeflere büyük fırsatlar sunulacağını belirtti.
GastroAntalya, farklı mutfak lezzetleri ve etkinliklerle 17 Kasım'a kadar ziyaretçilere açık olacak.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.