Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Garanti BBVA Emeklilik Mobil Uygulamasında Kredi Kartı Ödeme Güvencesi Sigortası

Garanti BBVA Emeklilik, kredi kartı borçlarını güvence altına alan yeni sigortasını mobil uygulaması üzerinden sunmaya başladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:11
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:11

Garanti BBVA Emeklilik Mobil Uygulamasında Kredi Kartı Ödeme Güvencesi Sigortası

Garanti BBVA Emeklilik’ten Yeni Sigorta Ürünü

Garanti BBVA Emeklilik, müşterilerinin kredi kartı borçlarını güvence altına almak amacıyla kredi kartı ödeme güvencesi sigortasını mobil uygulamasında erişime sundu. Bu yeni ürün ile müşteriler, vefat, kaza veya hastalık nedeniyle gerçekleşebilecek borç ödemelerinde destek alabilecek.

Burak Ali Göçer'in Açıklamaları

Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, yeni uygulamanın müşterilerin beklenmedik durumlarla karşılaştıklarında kredi kartı borçlarını düşünmelerine gerek kalmayacağını belirtti. Göçer, "Bu sigorta sayesinde özel sektörde istihdam edilenler için istek dışı yaşanan işsizlik durumlarında kredi kartı ödemeleri aksamamaktadır. Aylık prim tutarı, toplam borç tutarının yalnızca %1'i kadar olmaktadır," diyerek sigortanın avantajlarını vurguladı.

Kapsam ve Avantajlar

Sigortadan sadece çalışanlar değil, serbest meslek sahipleri, emekliler, ev hanımları gibi çeşitli meslek gruplarından kişiler de yararlanabilmektedir. Ayrıca, kaza veya hastalık durumunda gündelik hastane teminatı da sağlanmaktadır. Ödenen primler için ise yaklaşık %27 vergi avantajı sunulmaktadır.

Mobil Uygulama Üzerinden Hediye

Garanti BBVA, 31 Temmuz’a kadar kredi kartı ödeme güvencesi sigortasını başlatan müşterilere 500 lira bonus hediye edecek. Müşterilerin süreçleri daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için dijitalleşme çalışmalarına hız verilmiştir.

Temmuz ayından itibaren, Garanti BBVA Mobil üzerinden kredi kartı ödeme güvencesi sigortası başlatmak mümkündür.