DOLAR
34,07 -0,01%
EURO
38,08 -0,35%
ALTIN
2.820,88 -0,69%
BITCOIN
2.115.126,9 -3%

Galler Maçının Ardından Montella'nın Açıklamaları

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, Galler'le 0-0 berabere kaldıkları maçı değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 01:06
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 01:06

Galler Maçının Ardından Montella'nın Açıklamaları

Galler-Türkiye Maçının Ardından

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalmalarının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Beraberlik Kötü Bir Sonuç Değil

Cardiff City Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Montella, kaybetmedikleri için sevinçli olduklarını belirtti. "Futbolda her zaman kazanmak istiyoruz ama kazanamadığınız maçlarda da kaybetmemek çok önemli. Deplasmanda 10 kişi kaldığımız bir maçta beraberlik kötü bir sonuç değil," dedi.

Yorgunluk ve Dinlenme Faktörleri

Montella, oyuncuların fiziksel ve zihinsel olarak yorgunluk yaşadığını ifade ederek, "Avrupa Şampiyonası sonrasında sadece bir hafta tatil yaptılar. Rakipler daha iyi dinlenmiş gelmişti. Genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim," dedi. Ayrıca, Galler'in topa sahip olma konusunda ilk yarıda daha iyi olduğunu ve Mert’in kalede kritik bir kurtarış yaptığını belirtti.

Hedefler ve Gelecek Maçlar

İtalyan teknik adam, iki gün sonra oynayacakları İzlanda maçı hakkında endişeli olduğunu ve zorlu mücadeleye odaklandıklarını vurguladı. "Tüm bu zorlukların içinde futbolcuları yakından takip ediyoruz," dedi.

Hakem Kararları Üzerine

Barış Alper Yılmaz'ın gördüğü kırmızı kart hakkında da konuşan Montella, "Son maçlarda hakemlerle ilgili şanssızız. Bu pozisyondan önce Hakan Çalhanoğlu'nu oyuna alma planımız vardı," dedi.

Fark Yaratan Oyuncular

Montella, Hakan'ın oyun içerisinde fark oluşturduğunu ve onun için Altın Top aday listesine girdiğinin altını çizdi. "Klasik bir golcü ile mi oynayıp kaybetmeyi, yoksa herkesin gol attığı bir takımla başarıyı mı tercih edersiniz?" sorusuna ise yanıt verecek kadar düşünceli ve cesur bir tavır sergiledi.

Montella, "Bu amaçla sahaya çıktık ama bunu başaramadık. Sezon içerisinde fiziksel durumlar farklılık gösterebilir, ama biz en iyisini yapmak için buradayız," diyerek sözlerini sonlandırdı.