Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Galaxy S24 müşteri memnuniyeti konusunda iPhone'u ilk kez geçti!

Yapılan bir anket, Galaxy S24 kullanıcılarının iPhone kullanıcılarından daha mutlu olduğunu ortaya çıkardı.

Yayın Tarihi: 14.02.2024 10:40
Güncelleme Tarihi: 14.02.2024 10:40

Galaxy S24 müşteri memnuniyeti konusunda iPhone'u ilk kez geçti!

Yeni bir araştırma, Samsung Galaxy S24 müşteri memnuniyetinin ilk kez iPhone'u geçtiğini vurguluyor. Bir ankete göre, Galaxy S24 müşterileri, Apple'ın bu cihazları piyasaya sürdüğü dönemde iPhone 15 kullanıcılarının olduğundan daha mutlu.

PerfectRec verilerine göre, Samsung S24 serisinin ilk kullanıcıları son derece olumlu yorumlar yaptı. Kullanıcıların yüzde 91'i temel model Galaxy S24'e 5 yıldız verirken, yüzde 88'i S24 Ultra'ya en yüksek notu verdi. Bu müşteri memnuniyeti rakamları, Samsung'un önceki nesil Galaxy S telefonlarından çok daha yüksek olduğunu gösterdi.

iPhone Pro Max kullanıcıları genellikle cihazlarından daha memnun olsalar da, karşılaştırmalı olarak, tüm Galaxy S24 sahipleri bu kez satın cihazlardan iPhone kullanıcılarından daha memnun kaldı.

Fakat PerfectRec, iPhone memnuniyetine ilişkin yaptığı açıklamada, "iPhone'u erken benimseyenlerden gelen yorumlar bazen piyasaya sürüldükten birkaç ay sonra gelenlerden daha olumsuz olabiliyor. Bunun nedeninin, erken benimseyenlerin son modellere daha aşina olan meraklılar olması ve artan iyileştirmelerin etkileyici görünmemesi durumunda hayal kırıklığına uğrayabilmeleri olabileceğinden şüpheleniyoruz. Bunun tamamen bir Apple fenomeni olması ve Galaxy S'i erken benimseyenlerin farklı davranması mümkündür” dedi.

samsung

GALAXY S24'ÜN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ZAMANLA DEĞİŞECEK Mİ?

Bu kapsamda, Galaxy S24'ün müşteri memnuniyetinin zamanla değişebileceği öngörülüyor. iPhone 15 sahipleri, Apple’ın aşırı ısınma sorunlarını iyileştirmesi ve geciken özellikleri eklemesinin ardından Apple'ın yeni serisini daha iyi algılamaya başladı. Yine de normal iPhone 15 müşterilerinin, cihazlarından Pro kullanıcılarına göre daha memnun olduğu öğrenildi.

Özellikle daha küçük olan Pro modeli için kullanıcılar hâlâ zayıf pil ömrü ve keskin kenarlar gibi donanım sorunları yaşıyor.

PerfectRec; Best Buy, Verizon ve AT&T dahil olmak üzere her Galaxy modeli için Google yorumcularını kullanıyor. Genel memnuniyet, ürüne 5 yıldız ölçeğinde 5 yıldız veren yorumcuların yüzdesi olarak sunuluyor. Derecelendirmeler, her model için mevcut olan en düşük depolama yapılandırması için olduğu ifade ediliyor. Çünkü bu cihazlar genellikle en çok satan seçenekler ve en çok incelemeye sahip.