DOLAR
34,1 -0,28%
EURO
38,11 -0,13%
ALTIN
2.862,67 -1,27%
BITCOIN
2.158.415,53 -0,33%

Galatasaray, Young Boys ile Şampiyonlar Ligi Rövanşında Karşılaşacak

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Young Boys ile RAMS Park'ta mücadele edecek.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 08:54
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 08:54

Galatasaray, Young Boys ile Şampiyonlar Ligi Rövanşında Karşılaşacak

Galatasaray, Young Boys'u Ağırlıyor

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci mücadelesinde yarın RAMS Park’ta İsviçre'nin Young Boys takımını konuk edecek. Maç, saat 22.00'de başlayacak ve TRT 1 ile Tabii platformlarından canlı olarak yayınlanacak.

Geçmiş Tire

Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'de 102 puan toplayarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray, 24. kez şampiyon oldu. Ancak, ülke puanı nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan başlamak zorunda kaldı. Önceki maçta Young Boys, Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.

Maçın Önemi

Galatasaray, yeni formatla oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dahil olabilmek için bu maçta en az 2 farklı galibiyet almak zorunda. Eğer karşılaşma, 1 farklı Galatasaray üstünlüğü ile sona ererse uzatmalara gidilecek. Beraberlik veya Young Boys galibiyeti durumunda turu geçen taraf, Young Boys olacak. Elenen ekip ise UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Hakemler ve Ceza Durumları

Maçın hakemliğini Norveç Futbol Federasyonu'ndan Hakem Espen Eskas yapacak. Yardımcı hakemleri Jan Erik Engan ve Isaak Elias Bashevkin olacakken, dördüncü hakem Mohammad Usman Aslam olarak görev alacak. VAR odasında ise Hollandalı Rob Dieperink bulunacak.

Öte yandan, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen ceza nedeniyle yedek kulübesinde olamayacak. Ayrıca, ilk maçta kırmızı kart gören savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı da bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Galatasaray'ın Kadrosu

Galatasaray, Young Boys karşılaşması için UEFA'ya bildirdiği kadrosunda şu oyunculara yer veriyor: Fernando Muslera, Günay Güvenç, Ahmet Şen, Davinson Sanchez, Leo Dubois, Derrick Köhn, Kaan Ayhan, Elias Jelert, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Metehan Baltacı, Kerem Demirbay, Gabriel Sara, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün, Wilfried Zaha, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi, Michy Batshuayi.