DOLAR
34,23 -0,09%
EURO
37,58 -0,13%
ALTIN
2.920,52 -0,03%
BITCOIN
2.141.379,8 0,06%

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Maç Sonrası Açıklamalar

Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 22:48
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 22:48

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Maç Sonrası Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Açıklamaları

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Corendon Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yoğun fikstürden dolayı oyuncularında yorgunluğun gözlemlendiğini belirtti.

Yorgunluk ve Sakatlık Sorunları

Buruk, son 22 günde 7 maça çıktıklarını hatırlatarak, "Yorgunluk var. Oyuncularımız çok ağır bir tempo yaptı. Elimizdeki kadro darlığı nedeniyle daha fazla dinlendiremiyoruz," dedi.

Ülke İçindeki Şiddet Olayları

Buruk, açıklamalarına son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine değinerek başladı: "Gündemimiz futboldan çok, ülkemizde yaşanan şiddet olayları. Bu konuyu kınamak istiyorum. Futbolda da bu tür şiddeti sıkça görüyoruz. Umarım bu durum son bulur."

Hakem Kararlarına Eleştiri

Maçın son anlarında yaşanan penaltı pozisyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Buruk, "Son dakikadaki pozisyon fauldü. Hakem bazı durumlarda takımları şaşırttı," diye konuştu.

Barış Alper Yılmaz'a Destek

Buruk, takımın genç yıldızı Barış Alper Yılmaz'ı savundu. "Barış bir insan, robot değil. Çok yoğun bir tempoda mücadele ediyor. Ona zaman zaman dinlenme şansı vermemiz gerekli," ifadesini kullandı.

Icardi'nin Performansı

Okan Buruk, Icardi'nin performansını da olumlu değerlendirerek, "Kendisi bizim için çok değerli bir futbolcu. Takımına olan bağlılığı önemli," dedi.

Eleştirilere Karşı Bakış Açısı

Son olarak, Buruk, kendisiyle ilgili yapılan eleştirilerin kendisini etkilemediğini belirtti: "Eleştiriler benim için umurumda değil. İşime odaklanıyorum. Takımım için en iyi sonucu almak için çalışmaya devam edeceğim."