DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,95 -0,08%
ALTIN
2.920,39 0,21%
BITCOIN
2.110.525,9 -1,37%

Galatasaray RFS'ye Karşı Avrupa'da Sahaya Çıkıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde RFS ile Letonya'da mücadele edecek. Deplasman maçı yarın 19.45'te başlayacak.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 09:02
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 09:02

Galatasaray RFS'ye Karşı Avrupa'da Sahaya Çıkıyor

Galatasaray'ın Avrupa Ligi Heyecanı

Sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın saat 19.45'te Letonya temsilcisi RFS ile karşılaşacak. Maç, Riga'daki Daugava Stadı'nda oynanacak.

Geçen Sezonun Şampiyonu

Trendyol Süper Lig'de son iki sezonu şampiyon tamamlama başarısı gösteren Galatasaray, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefiyle başlayarak, play-off aşamasında İsviçre temsilcisi Young Boys ile karşılaşmış, ancak elenmişti.

İlk Maçta Galibiyet Aldılar

Yeni formatıyla düzenlenen "Kupa 2"de ilk maçında Yunan ekibi PAOK'u 3-1 yenmeyi başaran Galatasaray, averajla 5. sırada yer alıyor.

RFS'nin Avrupa Macerası

Letonya 1. Futbol Ligi (Virsliga) şampiyonu RFS, UEFA Avrupa Ligi'ne Romanya ekiplerinden FCSB'ye 4-1'lik bir mağlubiyetle başlangıç yaptı.

Maçta Görev Alacak Hakemler

Maçın hakemi Slovak Filip Glova olacak ve yardımcılıklarını Daniel Polacek ile Peter Bednar üstlenecek. Dördüncü hakem ise Lukas Dzivjak.

Kalede Süperstar Olmadan Son Şans

Galatasaray'ın kalecisi Günay Güvenç, Uruguaylı kaptan ve tecrübeli kaleci Fernando Muslera'nın cezası nedeniyle kaleyi devralacak.

Formda Olmayan İsimler

Galatasaray'da sakatlıkları devam eden Hakim Ziyech ve UEFA listesinde yer almayan Eyüp Aydın, Gökdeniz Gürpüz ile yeni transfer Roland Sallai maçta görev almayacak.

Kadro Değerleri Arasındaki Fark

Transfermarkt verilerine göre, Galatasaray, 288 milyon euro değerle 36 takım arasında 7. sırada bulunurken, RFS 9.4 milyon euro ile son sırada yer alıyor.

Sarı-Kırmızılıların Kadrosu

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için şu isimlerle kadrosunu bildirdi: Günay Güvenç, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Hakim Ziyech, Lucas Torreira, Dries Mertens, Mauro Icardi gibi önemli oyuncular.

Galatasaray'ın "Kupa 2" Fikstürü

Galatasaray'ın bu sezonki fikstürü şöyle devam ediyor:

  • 3. hafta: Galatasaray-Eifsborg (İsveç)
  • 4. hafta: Galatasaray-Tottenham (İngiltere)
  • 5. hafta: AZ Alkmaar (Hollanda)-Galatasaray
  • 6. hafta: Malmö (İsveç)-Galatasaray
  • 7. hafta: Galatasaray-Dinamo Kiev (Ukrayna)
  • 8. hafta: Ajax (Hollanda)-Galatasaray

RFS'nin Lig Performansı

Riga ekibi RFS, Virsliga'da 30 maçta 25 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 78 puanla lider konumda. Avrupa'da ise UEFA elemelerinde yoluna devam eden ekip, 4 maçı kazanarak bu seviyeye ulaştı.