DOLAR
34,15 -0,03%
EURO
38,07 -0,21%
ALTIN
2.886,4 -0,09%
BITCOIN
2.170.972,19 -0,3%

Galatasaray, PAOK ile Avrupa'da Kıyasıya Mücadele Edecek

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde PAOK'u ağırlayacak. Maç 22.00'de başlayacak.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 09:33
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 09:33

Galatasaray, PAOK ile Avrupa'da Kıyasıya Mücadele Edecek

Galatasaray, PAOK Karşısında İlk Maçına Çıkıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk hafta maçında Yunan temsilcisi PAOK'u konuk edecek. RAMS Park’ta saat 22.00’de başlayacak olan bu mücadele, İspanyol hakem Alejandro Hernandez tarafından yönetilecek.

Avrupa Serüvenine Devam Ediyor

Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon Avrupa mücadelesine UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundan başladı. İsviçre ekibi Young Boys ile eşleşen Galatasaray, rakibine 3-2 ve 1-0'lık sonuçlarla yenilerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ediyor.

Karşılaşma Sonrası Takvim

Galatasaray, PAOK maçından sonra sırasıyla RFS, Elfsborg, Tottenham, AZ Alkmaar, Malmö, Dinamo Kiev ve Ajax ile mücadele edecek.

PAOK’un Geçmişi ve İstikbali

Geçen sezon Yunanistan Süper Ligi’nde şampiyon olan PAOK, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Malmö'ye elendi ve daha sonra Shamrock Rovers'ı 2-0 ve 4-0’lık skorlarla geçerek Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Galatasaray'da Eksiklikler

Galatasaray’da PAOK karşılaşmasında Fernando Muslera, Hakim Ziyech ve Roland Sallai forma giyemeyecek. Muslera, Young Boys maçındaki kırmızı kart cezası nedeniyle takım kadrosunda yer almayacak.

Okan Buruk Tekrar Kulübede

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, cezasının sona ermesiyle birlikte yeniden yedek kulübesinde yer alacak. Buruk, UEFA’nın verdiği cezadan dolayı Young Boys maçlarını kaçırmıştı.

Golcü İsimler

Bu sezon Galatasaray'ın önemli golcüleri arasında Michy Batshuayi, Barış Alper Yılmaz ve Dries Mertens yer alıyor. Bu üç isim, tüm kulvarlarda dörder gol atmayı başardı.

Ligdeki Performans

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’deki ilk 6 maçını kazanarak liderlik koltuğunda oturuyor. 18 puanla zirvede yer alan sarı-kırmızılılar, sezon başından bu yana etkileyici bir performans sergilemekte.

Geçmişteki Avrupa Deneyimi

Galatasaray, Avrupa’da oynadığı son üç maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Son yenilgileri arasında Sparta Prag ve Young Boys karşılaşmaları bulunuyor.

Başarılı Bir Teknik Adam: Razvan Lucescu

PAOK’un teknik direktörlüğünü yapan Razvan Lucescu, daha önce Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarda görev almış bir isimdir. PAOK’da 2021-2022 sezonundan bu yana çalışmaktadır.

Galatasaray'ın Kadrosu

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi için bildirdiği kadroda şu isimler yer aldı: Fernando Muslera, Ahmet Şen, Günay Güvenç, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Elias Jelert, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Metehan Baltacı, Kerem Demirbay, Gabriel Sara, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi, Michy Batshuayi, Victor Osimhen.