DOLAR
34,26 0,05%
EURO
37,39 0,14%
ALTIN
2.919,22 -0,02%
BITCOIN
2.255.208,82 0,19%

Galatasaray Kulübü'nden Karaborsa Bilet İddialarına Yanıt

Galatasaray, karaborsa bilet iddialarıyla ilgili bağımsız inceleme başlattığını ve önlemler alındığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 23:27
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 23:27

Galatasaray Kulübü'nden Karaborsa Bilet İddialarına Yanıt

Galatasaray Kulübü Açıklama Yaptı

Galatasaray Kulübü, son günlerde ortaya atılan karaborsa bilet satışına ilişkin iddialara yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Özbek'in Çağrısı

Açıklamada, kulüp başkanı Dursun Özbek'in 23 Ağustos'ta düzenlenen basın toplantısındaki çağrısının hatırlatıldığı, "Karaborsa bilet satışının kulüp ile ilişkilendirilmesine son vermek amacıyla Başkanımız Dursun Özbek, tüm Galatasaray camiasından elinde bilgi ve belge olanların kulübe başvurmasını istemiştir." denildi.

Usulsüzlük İncelemesi

Ayrıca, söz konusu iddialarla ilgili bağımsız bir denetim firması aracılığıyla usulsüzlük incelemesi yaptırılacağı vurgulandı. İnceleme sonucunda suistimal tespit edilmesi halinde yasal sürecin başlatılacağı belirtildi.

Yeni Bilet Satış Sistemi

Passo üzerinden gerçekleştirilen bilet satışlarında yeni bir sistemin devreye alındığı bilgisi de paylaşıldı. Bu sistemle, her kombine sahibinin tüm sezon boyunca maç biletlerini belirledikleri üç kişiye devretme hakkı olduğu ifade edildi. Kombine sahiplerine detaylı bilgilendirme yapılacağı açıklandı.

Denetim Kurulu Soruşturma Başlattı

Ayrıca, Denetim Kurulu'nun mevzuat çerçevesinde iddialara dair bir soruşturma başlattığı bilgisi verildi. SPK nezdinde gerekli tahkikatın yapılması için başvuru da gerçekleştirildi.