DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.043.685,46 -0,62%

Galatasaray'ın Young Boys ile yaptığı önemli maçta dikkat çeken detaylar

Galatasaray, Young Boys ile rövanş maçında değişiklikler, mesajlar ve saygı duruşuyla dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 22:23
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 22:23

Galatasaray'ın Young Boys ile yaptığı önemli maçta dikkat çeken detaylar

Önemli Değişiklikler ve Maç Öncesi Notlar

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, Young Boys ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında mecburi 3 değişiklik yaparak sahaya sürdü. İlk maçta 3-2 kaybeden Galatasaray, kendi sahasında RAMS Park'ta karşılaştı.

Takımda Yapılan Değişiklikler

Galatasaray, karşılaşmaya Fernando Muslera kalede, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Michy Batshuayi ve Mauro Icardi 11'i ile başladı. Buruk, ilk maçta kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakcı'nın yerini Kaan Ayhan ile doldururken, Mertens ve Jelert'i yedek kulübesine çekti. Batshuayi ile Ziyech ise sahada yer aldı.

Önemli Misafirler

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, maçı protokol tribününden izledi. Yanında İstanbul Valisi Davut Gül ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu da bulunuyordu.

Okan Buruk’un Cezası ve Takımın Performansı

Okan Buruk, önceki sezon aldığı cezadan dolayı bu mücadelede saha kenarında yer alamadı. Yardımcısı İrfan Saraloğlu, oyunculara direktif verirken, Barış Alper Yılmaz, sağ bekte mücadele etti.

Çift Santrfor Hamlesi

Galatasaray, maçta çift santrfor sistemiyle sahaya çıktı. Mauro Icardi ve yeni transfer Michy Batshuayi başlangıç 11’inde yer aldı.

Taraftar Desteği

Karşılaşma öncesinde, Galatasaray taraftarları Filistin’e destek için tribünlere büyük pankartlar astı. "Özgür Filistin" ve "İnsanlık Gazze’de vicdanını kaybetti" mesajı verildi.

Young Boys'ta Değişiklikler

İsviçre temsilcisi Young Boys'un teknik direktörü Patrick Rahmen, yalnızca bir değişiklikle sahaya çıktı. Kaleci Von Ballmoos yedek kalırken, Keller maça ilk 11'de yer aldı.

Saygı Duruşu

Maç öncesinde, hayatını kaybeden ünlü teknik direktör Sven-Goran Eriksson için saygı duruşu yapıldı. Tüm takımlar orta sahada yan yana durarak, saygılarını sundu.