DOLAR
34,08 -0,02%
EURO
37,97 -0,05%
ALTIN
2.822,67 -0,28%
BITCOIN
2.039.175,24 0,41%

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Karşılaşacağı Rakipler

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham, Ajax, PAOK ve diğerleriyle mücadele edecek. İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 16:39
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 16:39

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Karşılaşacağı Rakipler

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakipleri

Sarı-kırmızılı ekip Galatasaray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham, Ajax, PAOK, AZ Alkmaar, Dinamo Kiev, Malmö, Elfsborg ve RFS ile karşı karşıya gelecek.

İç ve Dış Sahada Mücadele

Galatasaray, Tottenham, PAOK, Dinamo Kiev ve Elfsborg ile iç sahada; Ajax, AZ Alkmaar, Malmö ve RFS ile deplasmanda futbol oynayacak.

Lig etabı maçları 25-26 Eylül tarihlerinde başlayacak ve 30 Ocak 2025’te sona erecek.

Tottenham Hakkında

Tottenham, geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Ligi'ni 5. sırada bitirerek Avrupa Ligi'ne katılmayı başardı. Premier Lig’de bu sezon 2 maçta bir galibiyet ve bir beraberlik elde eden ekip, toplamda 4 puan topladı. UEFA Kupası'nda 2, UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda ise 1 kez şampiyonluk yaşamıştır.

Avustralyalı teknik direktör Ange Postecoglou yönetimindeki Tottenham, kadrosunda James Maddison, Son Heung-min, Yves Bissouma gibi yetenekli oyunculara sahiptir.

Ajax: Krallıktan Uzak

Hollanda'nın Ajax kulübü, geçen sezon ligi 5. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi elemelerine katılma hakkı kazandı. Bu sezon, Sırp Vojvodina, Yunan Panathinaikos ve Polonyalı Jagiellonia takımlarını geçerek lig aşamasına yükseldi.

İtalyan teknik direktör Francesco Farioli yönetimindeki Ajax, son iki sezon boyunca Hollanda ligindeki şampiyonluk yarışından uzakta kaldı.

Yunanistan'dan PAOK

PAOK, Yunanistan liginde geçen sezon şampiyon oldu ve Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma şansı elde etti. Buranın play-off turlarında Shamrock Rovers’ı eleyerek Avrupa Ligi'nde yer aldı.

AZ Alkmaar ve Dinamo Kiev

AZ Alkmaar, Hollanda liginde 4. sırayı alarak Avrupa Ligi’ne katılmayı başardı. Dinamo Kiev, Ukrayna'nın en çok şampiyon olan takımı unvanını taşıyor ve bu sezon da Ukrayna ligine 2 galibiyetle başladı.

Malmö ve RFS

İsveç'in Malmö ekibi, Şampiyonlar Ligi elemelerinden gelerek Avrupa Ligi’ne katıldı. 2016 yılında kurulan RFS ise Letonya liginde şampiyon olarak Avrupa Ligi’ne yola devam ediyor.