DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,12 -0,17%
ALTIN
2.858,98 -1,14%
BITCOIN
2.153.636,93 -0,1%

Galatasaray, Fenerbahçe Derbisinde Liderlik Peşinde

Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe ile yarın karşı karşıya geliyor. Okan Buruk yönetimindeki takım, liderliği sürdürmek için mücadele edecek.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 09:14
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 09:14

Galatasaray, Fenerbahçe Derbisinde Liderlik Peşinde

Derbi Hazırlıkları Tamamlandı

Galatasaray, Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek.

Liderlik Mücadelesi

Sarı-kırmızılı ekip, ligde geride kalan 5 maçta 5 galibiyet elde ederek liderlik koltuğunda oturuyor. Galatasaray, toplamda 15 puan topladı ve sıralamada birinci sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise 13 puan ile Galatasaray'ın hemen arkasında ikinci sırada bulunuyor.

Gol Dolu Performans

Galatasaray, Süper Lig'deki ilk 5 maçında toplam 17 gol atarak dikkat çekti. Takım, Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor'a 2'şer, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'a ise 5'er gol atmayı başardı. Ayrıca Gaziantep FK'ye de 3 gol gönderdi.

Tek Eksik: Hakim Ziyech

Yarının derbisi öncesinde, Galatasaray'da yalnızca Hakim Ziyech sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Fas Milli Takımı'nın Lesotho ile oynadığı maçta sakatlanan Ziyech, derbi mücadelesini kaçıracak.

Icardi Geri Dönüyor

Sakatlığı nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalan Mauro Icardi, antrenmanlara yeniden başladı. Icardi'nin Fenerbahçe karşısında oynayıp oynamayacağına teknik direktör Okan Buruk karar verecek.

Barış Alper Yılmaz Formda

Barış Alper Yılmaz, son 4 Süper Lig maçında 4 gol attı ve takımına büyük katkı sağladı. Milli oyuncu, bu süreçte Gaziantep FK, Çaykur Rizespor, Adana Demirspor ve TÜMOSAN Konyaspor maçlarında birer gol kaydetti.

Okan Buruk'un Başarılı İstatistikleri

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe ile yaptığı son 4 maçın 3'ünde gol yemedi.
Sarı-kırmızılılar, Okan Buruk ile çıktığı maçlarda 2 kez 3-0'lık skorlarla galip geldi ve bir maçta ise 0-0 berabere kaldı. Ancak geçen sezon oynanan ve Galatasaray'ın 1-0 kaybettiği maçta kalesinde gol gördü.