DOLAR
34,16 0,12%
EURO
37,84 0,03%
ALTIN
2.921,7 0,17%
BITCOIN
2.076.000,77 0,11%

Galatasaray'dan Tarafsız Hakem Heyeti Çağrısı

Eray Yazgan, Galatasaray Kulübü olarak hakem kararlarının tarafsız bir komite tarafından incelenmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 23:06
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 23:06

Galatasaray'dan Tarafsız Hakem Heyeti Çağrısı

Eray Yazgan'dan Hakem Heyeti Çağrısı

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan, Trendyol Süper Lig'de bu sezon ve son iki yıldaki hakem kararlarının bir tarafsız heyet tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı. Yazgan, yaptığı açıklamada, adaletin tesis edilmediği bir ortamda, bazı kesimlerin ayrıcalık peşinde koşmaya devam ettiğini belirtti.

Adalet Talebi

Yazgan, "Biz sürekli itidal çağrıları yaparak sesimizi yükseltmedikçe, ayrıcalık peşinde koşanların yine ortaya çıktığını görüyoruz. Hakemleri baskı altına almama çağrıları yapıldığı sırada, sosyal medya üzerinden kendi çıkarlarına uygun pozisyonları paylaşmak, adil bir spor ortamının oluşmasını engelliyor," ifadelerini kullandı.

Algı Oyunlarına Tepki

Yazgan, PFDK'ya sevk edilen Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ve oyuncu Michy Batshuayi ile ilgili olarak, "Bu yeni ahlaksız planın ilk örneği. Disipline sevk edilen oyuncumuzun ardından rakip takımın ilginç bir biçimde cezadan muaf tutulması kabul edilemez,” dedi.

Fenerbahçe'ye Eleştiriler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın açıklamalarına da yanıt veren Yazgan, "Sizce, bu sezondaki penaltı kararları ne kadar adil? Kayırılan pozisyonları ve bunun üzerindeki örtmeceleri unutmadık," ifadelerini kullandı.

Tahkim ve Hakem Davası

Yazgan, hakem kararlarının gözden geçirilmesi için çağrısını özellikle ligin ilk 7 haftasıyla sınırlı kalmadan tekrarladı. "Galatasaraylı taraftar, takımının başarısızlıklarını örtmeye çalıştığının farkında. Biz sadece kendi hedeflerimize odaklıyız ve sahada hakkımız olan başarıyı elde edeceğiz," dedi.

Sonuç

Yazgan, son olarak, "Oynanan oyunları bildiğimiz için yarın da en iyi performansımızı ortaya koyup, şampiyonluğu elde edeceğiz," diye ekledi.