Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in sağlık durumuyla ilgili son dakika gelişmesi!

Galatasaray kulübü, başkan Dursun Özbek’in hastaneye kaldırıldığı haberlerinin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, Özbek’in sağlık durumunun iyi olduğu ve endişe edilecek bir durum bulunmadığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 12:06
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 12:06

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in sağlık durumuyla ilgili son dakika gelişmesi!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in sağlık durumuyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Özbek’in karın ağrısı ve halsizlik nedeniyle hastaneye kaldırıldığı haberleri, sarı-kırmızılı camiada endişe yaratmıştı. Galatasaray kulübü, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Özbek’in sağlık durumunun iyi olduğunu ve endişe edilecek bir durum bulunmadığını duyurdu.

GALATASARAY’DAN AÇIKLAMA

galatasaray

Galatasaray kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sn. Dursun Aydın Özbek, 18 Aralık Pazartesi günü Medicana Ataşehir Hastanesi’ne karın ağrısı ve halsizlik şikayetiyle ayaktan başvurmuş, yapılan tetkik ve değerlendirme sonuçlarında önemli bir bulguya rastlanmamıştır. Sn. Özbek’in, gastroenterit tanısıyla tedavisine başlanmış ve tedavi sonrası taburculuğu planlanmıştır. Sağlık durumuyla ilgili olarak şu an için endişe edilecek bir durum olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.”

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına başladığı Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra, akademik kariyerine İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nde devam etti ve 1974 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında, hem üniversite takımında hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynayarak sporla iç içe bir gençlik geçirdi.

Dursun Özbek, iş dünyasındaki başarılarıyla da tanınmaktadır. Otomotiv ve turizm sektörlerinde yatırımcı ve işletmeci olarak faaliyet göstermiştir. Bu süreçte kazandığı deneyimlerle iş dünyasında saygın bir konuma gelmiştir.

Spor ve iş dünyasındaki başarılarıyla adından söz ettikten sonra, 2015-2018 yılları arasında Türk sporunun önemli kulüplerinden biri olan Galatasaray'ın başkanlığını üstlendi. 2023 yılında gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulda tekrar başkan seçilen Dursun Özbek, Galatasaray camiasındaki liderlik vasfını sürdürmüştür. Özbek'in başkanlık dönemlerinde kulüp, çeşitli branşlarda elde ettiği başarılarla ve sportif başarıları destekleyici yönetim anlayışıyla dikkat çekmiştir.

Dursun Özbek’in serveti ne kadar?

Dursun Özbek’in servetinin tam olarak ne kadar olduğu bilinmemektedir. Ancak Forbes Türkiye’nin 2023 yılında yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 1.3 milyar dolarlık servetiyle 35. sırada yer aldığı belirtilmiştir2

Dursun Özbek’in eşi kimdir?

Dursun Özbek’in eşi, iş insanı ve hayırsever Ayşe Özbek’tir. 

Dursun Özbek’in çocukları kimdir?

Dursun Özbek'in iki çocuğu bulunmaktadır. Kızı Dilek Özbek, babasının işlerine ortak olmuş ve iş dünyasında yer almaktadır. Diğer çocuğu olan oğlu Ali Özbek ise futbolcu olarak kariyerine devam etmektedir. Galatasaray altyapısında başladığı futbol hayatında İstanbulspor, Kartalspor, Pendikspor, Tuzlaspor gibi takımlarda forma giymiştir.