DOLAR
34,25 -0,02%
EURO
37,61 0,1%
ALTIN
2.882,72 0,95%
BITCOIN
2.121.273,75 1,75%

Fransız Milletvekilleri İsrail'in Gazze Saldırılarını Mecliste Tartıştı

Fransız milletvekilleri, Gazze'deki bir yılı aşkın saldırıları meclis gündemine taşıdı, ölü sayısı ve insani durum ele alındı.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 20:02
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 20:02

Fransız Milletvekilleri İsrail'in Gazze Saldırılarını Mecliste Tartıştı

Fransız Milletvekillerinden Gazze Teşekkülü

Fransa'daki muhalefet milletvekilleri, İsrail'in Gazze bölgesine yönelik bir yıldır devam eden saldırılarını meclis gündemine taşıdı. Demokrat ve Cumhuriyetçi Sol Grubu üyesi Jean-Paul Lecoq, bölgedeki çatışmaların 20 yıl boyunca yaşananlardan daha fazla can kaybına yol açtığını ifade etti.

Olağanüstü Durumlar ve Ölüm Sayıları

Ulusal Meclis'teki oturumda Lecoq, “Gazze'de bir yılda, son 20 yıldaki çatışmalarla kıyaslandığında daha fazla kadın ve çocuk hayatını kaybetti.” açıklamasında bulundu. Aynı zamanda, “Bombardımanlardan kaçan aileler her gün ölümlerle karşı karşıya kalıyor.” diyerek, bölgedeki insani durumun vahim olduğunu vurguladı.

Ateşkes Çağrıları ve Uluslararası Tepkiler

Lecoq, Fransa dahil çeşitli ülkelerden gelen ateşkes çağrılarına karşılık verilmesi hususunda ısrarcı oldu. Ayrıca, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu açıkça sizin taleplerinizi dikkate almıyor.” diyerek hükümete seslendi.

Boyun Eğmeyen Fransa’dan Eleştiriler

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi milletvekili Arnaud Le Gall, resmi kayıtlara göre son bir yılda 41 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini belirtti. Le Gall, “Gazze tamamen yok edildi, halkı aç bıraktı ve kuşatıldı.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in tutumuna verdiği tepkilere de dikkat çekti.

Fransa'nın Politikasında Değişim İhtiyacı

Le Gall, Fransa’nın İsrail hükümetine desteğinin sürdüğünü sorgulayarak, “Bundan sonra Netanyahu hükümetine daha ne kadar destek vereceksiniz?” sorusunu yöneltti.

Kalıcı Barış ve İki Devlet Çözümü

Fransa Başbakanı Michel Barnier, kalıcı barış için iki devletin varlığına vurgu yaptı. Barnier, “Birbirini tanıyan ve barış içinde yaşayan Filistin ve İsrail devletleri bu sürecin anahtarıdır.” şeklinde konuştu.

Barnier, bölgedeki insani yardımın ulaştırılmasının önemine dikkat çekerek, esirlerin serbest bırakılması ve yerinden edilenlerin evlerine dönmesi konularında atılması gereken adımları yineledi.