DOLAR
34,25 -0,06%
EURO
37,61 0,05%
ALTIN
2.887,53 -0,11%
BITCOIN
2.130.169,35 0,22%

Fransa: Netanyahu'nun Lübnan Tehditi Provokasyon

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Netanyahu’nun Lübnan'ı tehdit etmesini provokasyon olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 01:36
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 01:36

Fransa: Netanyahu'nun Lübnan Tehditi Provokasyon

Fransa'dan Netanyahu'ya Tepki

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Lübnan halkını Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı saldırılarla tehdit etmesini "provokasyon" olarak değerlendirdi.

Barrot'un Açıklamaları

Barrot, France 2 kanalında katıldığı programda, İsrail'in Lübnan'a yönelik artan saldırıları üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Bu provokasyon gerçekleşirse, Fransa'nın dostu olan ve şu anda kırılgan bir durumda bulunan Lübnan, kaosa sürüklenir."

Böyle bir durumun yaşanmasının, İsrail'in Lübnan'a yönelik eylemlerinden önce var olan güvenlik sorunlarını kat kat artıracağını belirtirken, "Lübnan'daki durum feci." ifadelerini kullandı.

Netanyahu'dan Yıkım Uyarısı

Netanyahu, yayımladığı bir video mesajında, Lübnan halkını tehdit ederek, "Gazze'de gördüğümüz gibi yıkıma ve acıya yol açacak uzun bir savaşın uçurumuna düşmeden önce Lübnan'ı kurtarma fırsatınız var. Öyle olmak zorunda değil" şeklinde konuştu.

Lübnan'da Artan Saldırılar

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim'den bu yana 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 2,119 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirirken, Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık vermeye devam ediyor.

İç Güvenlik Sorunları ve Göç

İsrail bombardımanı sonucunda ülkede yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgaları yaşanırken, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.