DOLAR
34,21 -0,15%
EURO
37,9 0,51%
ALTIN
2.921,8 -0,92%
BITCOIN
2.128.820,73 2,46%

Fransa Meclisi'nde İsrail Saldırılarında Ölen Fransızlar İçin Saygı Duruşu Reddedildi

Fransa Ulusal Meclisi, Lübnan'da ölen iki Fransız için saygı duruşu teklifini reddetti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 16:30
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 16:30

Fransa Meclisi'nde İsrail Saldırılarında Ölen Fransızlar İçin Saygı Duruşu Reddedildi

Fransa Meclisi'nde Tartışmalı Gündem

Fransa'da, solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisine mensup milletvekillerinin önerisi, erken genel seçimlerin ardından açılışı yapılan Ulusal Meclis’te İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında hayatını kaybeden iki Fransız için saygı duruşu yapılması ile ilgili olarak reddedildi.

LFI'den Tepki

Haftalık basın toplantısında açıklama yapan LFI Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet’in önerilerine olumsuz yanıt vermesine karşı çıktı. Panot, Braun-Pivet’in saygı duruşunun yalnızca "büyük ulusal anlara" ayrılmasına yönelik açıklamalarına atıfta bulunarak; "İki vatandaşımız öldürülmüşken, Fransa’nın sessiz kalmasından kaygı duyuyoruz." dedi.

Lübnan'daki Durum ve Kaygılar

Panot, Fransa'nın Lübnan'daki 23 bin vatandaşı ve 700 askeri üzerinden doğrudan etkilendiğini belirtti. Ayrıca, Lübnan'ın egemenliğinin ihlali konusunda kaygılarını ifade ederek, bu durumun "çok vahim bir eşik" olduğunu vurguladı.

İsrail'in Saldırıları ve Sivil Kayıplar

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023 itibarıyla sürdürdüğü çatışmalar ve özellikle 23 Eylül'de gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda, Lübnan'da sivil kayıplar artmaya devam ediyor. Lübnan makamlarına göre, bu süre zarfında 1273 kişi hayatını kaybetti, bunların 104'ü çocuk ve 194'ü kadın. Hizbullah, karşılık olarak İsrail'e roket ve füzelerle saldırıda bulunurken, İsrail'in de ordu üslerini hedef alan saldırılarda nispeten büyük hasar rapor edilmedi. Ayrıca, bombardımanlar nedeniyle Lübnan içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu ve göç hareketleri hız kazandı.