DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,22%
ALTIN
2.885,08 -0,37%
BITCOIN
2.165.826 -0,47%

Fransa, Martinik'e Özel Güvenlik Güçleri Gönderdi

Fransa, hayat pahalılığı protestoları nedeniyle Martinik adasına özel güvenlik güçleri sevk etti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 16:10

Fransa, Martinik'e Özel Güvenlik Güçleri Gönderdi

Fransa'dan Martinik'e Güvenlik Güçleri Sevk Edildi

Fransız hükümeti, Martinique kolonisinde süregelen hayat pahalılığına karşı halkın düzenlediği protestolar nedeniyle özel güvenlik birimlerini bölgeye gönderdi.

Protestolar ve Gözaltılar

Ulusal medya kaynaklarından alınan bilgiler doğrultusunda, Fransa Ulusal Polisi'ne bağlı Cumhuriyetçi Güvenlik Birlikleri (CRS), adanın başkenti Fort-de-France’a ulaştı. Eylül ayı başından bu yana devam eden eylemler sonucunda 30'dan fazla kişi gözaltına alındı.

Toplanma Yasağı ve Sokağa Çıkma Yasağı

Valilik, devam eden protestolar sırasında toplanma yasağı ilan etti. Ancak, bu yasaklara rağmen halk barışçıl gösteriler düzenlemeye devam etti. Ayrıca, Fort-de-France, Le Lamentin, Ducos ve Le Robert şehirlerinde gösteri düzenlemek ve toplanmak yasaklandı. Bazı mahallelerde ise gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Tarihsel Arka Plan

Martinique, 1959 yılındaki benzer eylemlerde orantısız güç kullanımı nedeniyle protestocuların ölümüne sebep olan Cumhuriyetçi Güvenlik Birlikleri'nin adaya girmesi yasaklanmıştı. Ancak, son duruma bağlı olarak bu yasak kaldırılarak güçlerin adaya girişi sağlandı.

Martinique'nin Durumu

Fransa ana karasından yaklaşık 7 bin kilometre uzakta bulunan ve 350 bin nüfusa sahip olan Martinique halkı, yüksek yaşam maliyetleri ve gıda fiyatlarının %40 oranında artığı bir ortamda sokağa çıkmaya devam ediyor.