DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.237.420,71 0,22%

Fransa, Lübnan'a Yönelik Kara Saldırılarına Karşı Durdu

Fransa, Lübnan'a yapılacak kara saldırılarına karşı olduğunu açıkladı, Barrot ve Mikati görüşerek bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 22:24
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 22:24

Fransa, Lübnan'a Yönelik Kara Saldırılarına Karşı Durdu

Fransa'nın Lübnan'a Yönelik Açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'a gerçekleştirilecek her türlü kara saldırısına karşı olduklarını duyurdu. Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile Lübnan Başbakanı Necib Mikati arasında gerçekleşen telefon görüşmesine atıfta bulunularak, bölgedeki son gelişmelerin masaya yatırıldığı belirtildi.

Barrot'un Endişeleri

Açıklamada, Barrot'un Lübnan'da yaşanan son olaylarla ilgili duyduğu endişenin dile getirildiği ifade edildi. "Fransa, İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırılarını derhal durdurması gerektiğini vurgulamaktadır ve sivillere yönelik ayrım gözetmeyen eylemleri kınamaktadır." dedi.

İstikrarsızlığa Karşı Çağrı

Fransa'nın yaptığı açıklama, "Lübnan'a yönelik her türlü kara saldırısına karşı çıkıldığı" şeklinde olurken, İran, Hizbullah ve diğer ilgili taraflardan bölgedeki istikrarsızlığı artıracak eylemlerden kaçınmaları istendi.

Güvenliğin Sağlanması İçin Çabalar

Açıklamada, Fransız yetkililerin gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla bölgedeki ortakları ve Lübnan hükümeti ile sürekli temas halinde oldukları belirtildi. Ayrıca, Lübnan ve İsrail'deki sivillerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik çabaların desteklendiği vurgulandı.