DOLAR
34,19 0,01%
EURO
37,78 -0,14%
ALTIN
2.926,02 0,02%
BITCOIN
2.079.723,14 0,02%

Fransa İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırılarını Kınıyor

Fransa, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıları kınadı ve sivillere yönelik saldırıların son bulmasını istedi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:47
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:47

Fransa İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırılarını Kınıyor

Fransa'dan Sert Kınama

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarını kınadı. Yapılan resmi açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği kara saldırılarına dair endişelerin arttığı ifade edildi.

Sivillere Yönelik Saldırılara Tepki

Açıklamada, Fransa'nın, Tel Aviv hükümetinin, sivillere ayrım gözetmeksizin saldırılarına karşı çıktığı belirtildi. Fransa, sivil halkın hedef alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

Fransa ayrıca, Hizbullah ve İran'ı bölgede istikrarsızlığı artıracak eylemlerden sakınmaya çağırdı. "Lübnan'da, aralarında çocuklar ve kadınların bulunduğu çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesine neden olan bu tür saldırılar kabul edilemez," denildi.

Ateşkes Çağrısı

Fransız hükümeti, hem Lübnan hem de İsrail taraflarına, Fransa, ABD ve ortakları tarafından önerilen ateşkes tekliflerini hızlıca değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Toplantısı

Öte yandan, Elysee Sarayı tarafından yapılan duyuruda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında, bu akşam Lübnan'daki durumu ele almak üzere bir Güvenlik Konseyi toplantısının düzenleneceği bildirildi.