DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.021.588,89 0,47%

Fransa, İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırılarından Endişeli

Fransa, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarından duyduğu endişeyi dile getirerek uluslararası hukuka uyulması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 17:43
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 17:43

Fransa, İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırılarından Endişeli

Fransa'dan İsrail Saldırılarına Tepki

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların yarattığı yıkımdan dolayı derin bir endişe duyduğunu açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı, bu saldırıların kabul edilemez şekilde sivil kayıplara yol açtığını belirtti.

Uluslararası Hukuka Uyum Çağrısı

Açıklamada, herkesin uluslararası hukuka uyma zorunluluğunun olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, dünya genelindeki insani yardım çalışanlarına yönelik saldırıların da kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Gazze'deki Olaylar Kınandı

Fransa, geçen hafta Gazze'de Dünya Gıda Programı'na ait bir araca ateş açılmasını şiddetle kınadı ve bu tür eylemlerle birlikte İsrail'in Batı Şeria'daki geniş çaplı saldırılarının istikrarsızlığı derinleştirdiği ifade edildi.

Yerleşimlerin Durumu ve Kutsal Mekanlar

Fransa, Uluslararası Adalet Divanı tarafından vurgulanan, İsrail'in burada inşa ettiği yerleşimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğu konusuna dikkat çekti. Aynı zamanda, Kudüs’teki kutsal mekanların statükosunu ihlal eden tüm eylemleri ve bu eylemlere yönelik sorumsuz söylemleri kınadı.

Ateşkes ve Esirlerin Salıverilmesi Çağrısı

Son olarak, Fransa, Gazze'deki esirlerin bir an önce salıverilmesi ve kalıcı bir ateşkes çağrısını yineledi.