DOLAR
34,15 0,2%
EURO
37,78 0,2%
ALTIN
2.922,54 0,08%
BITCOIN
2.066.904,98 0,68%

Fransa, Guterres'e Destek Verdi

Fransa, İsrail'in 'istenmeyen kişi' ilan ettiği BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e tam destek sundu.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 17:55
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:55

Fransa, Guterres'e Destek Verdi

Fransa'dan Guterres'e Destek Açıklaması

Fransa, İsrail'in "istenmeyen kişi" ilan ettiği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i desteklediğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Fransa, İsrail'in BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres'i istenmeyen kişi ilan eden haksız, ciddi ve verimsiz kararından ötürü üzüntü duymaktadır." ifadelerine yer verdi.

BM'nin Önemine Vurgu

Açıklamada ayrıca, Fransa'nın Guterres'e olan tam desteğini ve güvenini yinelediği belirtilerek, "BM, Orta Doğu'daki istikrarı korumak ve barışı sağlamak için önemli bir rol üstlenmektedir." denildi.

Fransa, BM Şartı'na ve uluslararası hukuka olan bağlılığını da hatırlatarak, uluslararası barışın korunması için BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması gerekliliğine vurgu yaptı.

İsrail'in İlanı

İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres'i, Orta Doğu'daki gerilimi azaltma çağrıları yaptığı için "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişini yasaklamıştı. Bu karar, Guterres'in daha önce yaptığı, İran'ın isminin zikredilmediği ve saldırıyı kınamadığı yönündeki eleştirilerle ilişkilendirilmiştir.

Guterres'in Açıklamaları

Guterres, İran'ın füze saldırısının ardından, "Orta Doğu'da çatışmanın genişletilmesini kınıyorum." diyerek acil ateşkes çağrısında bulunmuştu.