DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,05 -0,17%
ALTIN
2.889,01 -0,18%
BITCOIN
2.167.103,69 -0,2%

Fransa'dan Birleşmiş Milletler Reformu İçin Çağrı

Fransa, Birleşmiş Milletler sistemi için reform talep etti ve uluslararası işbirliğini güçlendirme çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 13:58

Fransa'dan Birleşmiş Milletler Reformu İçin Çağrı

Fransa, Birleşmiş Milletler İçin Reform Çağrısı Yaptı

Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere uluslararası sistemin daha temsile dayalı ve etkili olması gerektiğini vurguladı.

BM Geleceğin Zirvesi'nde Önemli Duyurular

BM Genel Kurulunun açılışına yakın bir zamanda düzenlenen BM Geleceğin Zirvesi'nde, yaklaşık 130 devlet ve hükümet başkanının katılımıyla uluslararası kuruluşların yeniden yapılandırılması tartışıldı. Barrot, çok sayıda devletin uluslararası işbirliği ve sürdürülebilir kalkınmaya dayanan bir sistemde reform yapılmasını istediğini hatırlattı.

Reform İhtiyacı ve Afrika'nın Güçlendirilmesi

Barrot, uluslararası sistemin artık reform gerektirdiğini belirterek, BMGK'da daimi ve geçici kategorilerde üye sayısının artırılması ve Afrika'nın temsilinin güçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Orta Doğu ve Rusya-Ukrayna Gerilimi

Barrot, konuşmasında Rusya-Ukrayna Savaşı ve Orta Doğu’daki gerginliklere de değindi. İsrail'in Lübnan'a karşı düzenlediği saldırılarda birçok sivilin hayatını kaybetmesine dikkat çekerek, bu saldırıların derhal son bulması gerektiğini dile getirdi.

Fransa'nın Kararlılığı

Fransa’nın, uluslararası düzeni tehdit eden bu tür krizlerin çözümü için çabalarını sürdüreceğini belirten Barrot, aynı zamanda BMGK'nın Lübnan’la ilgili acil bir toplantı düzenlemesini talep ettiklerini ve Gazze konusundaki taleplerini yinelediklerini ifade etti. Bakan Barrot, Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıları ise kararlı bir şekilde kınamaya devam edeceklerini belirtti.