DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
37,99 0,38%
ALTIN
2.881,15 -0,23%
BITCOIN
2.164.375,62 -0,36%

Fransa'da Filistin Destekçilerine Siyanist Kadından Tehdit

Fransa'da LFI milletvekillerine, yemek sırasında bir kadın tarafından tehdit dolu sözler söylendi. Olayın detayları ve arka planı haberimizde.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 13:20
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 13:20

Fransa'da Filistin Destekçilerine Siyanist Kadından Tehdit

Fransa'da Şok Eden Olay

Fransa'da, Filistin'e verdiği destekle dikkat çeken muhalif Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi milletvekillerine yönelik bir tehdit, restauranda yemek yenirken yaşandı. Bir kadın, LFI milletvekillerine, Lübnan'da yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan telsiz patlamalarını kastederek, "Sizin de telsizleriniz çalacak." şeklinde bir ima yaptı.

Olayın Gelişimi

LFI Milletvekili Sebastien Delogu, X hesabı üzerinden, aralarında Milletvekili Manuel Bompard ve diğer arkadaşlarının da bulunduğu grup ile restoranda çektikleri videoyu paylaştı. Video, kadının masalarına yaklaşarak sözlü saldırıda bulunduğunu gösteriyor.

Lübnan'da Gerçekleşen Saldırılar

Kadın, 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerde meydana gelen patlamaları ima ederek, "Sizin telsizleriniz çalmadı mı? Yakında bip bip çalacak." ifadelerini kullandı. Bu saldırılarda 12 kişi hayatını kaybederken, 2.323 kişi yaralandı. 18 Eylül'de gerçekleşen diğer saldırılarda ise 25 kişi öldü, 608'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer olayı İsrail'e atfederken, **İsrail**'den konuyla ilgili bir yanıt gelmedi.

Milletvekillerinin Tepkisi

Milletvekili Delogu, bu tehdit dolu sözler üzerine, yemeğin ortasında bir "soykırım yanlısı fanatik tarafından" alıkonulduklarını belirterek, söz konusu kadın hakkında resmi bir şikayette bulunacağını açıkladı.

İsrail-Lübnan İlişkilerinde Çatışmalar

Son dönemde İsrail ile Lübnan arasındaki sınırda, 8 Ekim 2023'ten itibaren taraflar arasında artan çatışmalar yaşanmaktadır. Olaylar, iki ülke arasındaki tarihsel gerginliğin yeniden alevlenmesine neden oldu.