DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,58 0,12%
ALTIN
2.920,88 -0,04%
BITCOIN
2.163.769,74 -0,94%

Florida Eyaleti, Milton Kasırgası'na Karşı Önlemler Almaya Başladı

Florida, Helene Kasırgası sonrası Milton Kasırgası'na hazırlanıyor. FEMA ve devlet yetkilileri, tahliye ve yardım planlarını devreye aldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 09:50
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 09:50

Florida Eyaleti, Milton Kasırgası'na Karşı Önlemler Almaya Başladı

Florida, Milton Kasırgası İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

ABD'nin Florida eyaleti, geçtiğimiz günlerde 227 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Helene Kasırgası'nın ardından bu kez Milton Kasırgası'nın etkilerine karşı tedbir almaya başladı.

Milton Kasırgası'nın Gelmesi Bekleniyor

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Milton Kasırgası'nın 9 Ekim'de eyaletin batısındaki Tampa Körfezi'nden karaya ulaşmasının muhtemel olduğunu duyurdu. Merkez, kasırganın Florida'dan geçerken kasırga statüsünü koruyabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

FEMA ve Eyalet Yönetimi Koordineli Çalışıyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Federal Afet ve Acil Durum Yönetim Ajansı'nın (FEMA) Florida Direktörü Kevin Guthrie, eyaletin 2017'deki Irma Kasırgası'ndan sonra en büyük tahliye planını hazırladıklarını belirtti. Florida Valisi Ron DeSantis ise, Milton Kasırgası'nın eyaletin altyapısını ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekti.

Helene Kasırgasının Ardındaki Hasar Süreci

Eyalet, Helene Kasırgası'nın yarattığı hasarı onarma çalışmalarına devam ederken, yaklaşık 4 bin Ulusal Muhafız, yerel ekiplerle birlikte enkaz kaldırma faaliyetlerine destek sağlıyor.

Kasırga Sonrası Bozulan Altyapı

Helene Kasırgası, Florida eyaletinin kuzeybatı kıyılarında 26 Eylül'de saatte 225 kilometre hızla etkili olmuştu. Kasırgadan etkilenen diğer eyaletler arasında Georgia, Virginia, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Tennessee yer aldı. Florida'da 1.2 milyondan fazla, Georgia'da 1 milyon, Güney Carolina'da 1.3 milyon ve Kuzey Carolina'da da 600 bin konut ve işletmenin elektriği kesildi.

Federal Yardım İlanı

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden, Florida ve Kuzey Carolina'da "afet durumu" ilan ederek, kasırgadan etkilenen topluluklar için federal yardım talimatı vermişti.

Helene Kasırgası'nın neden olduğu felaketlerde 227 kişi yaşamını yitirmişti.