DOLAR
34,25 0,01%
EURO
37,38 0,04%
ALTIN
2.918,51 -0,01%
BITCOIN
2.257.508,29 0,07%

Filistinli Sporcular Paris'te Coşkuyla Karşılandı

Filistinli sporcular, Paris 2024 Olimpiyatları için geldikleri Paris'te güçlü bir destekle karşılandı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:27
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:27

Filistinli Sporcular Paris'te Coşkuyla Karşılandı

Filistinli Sporcular Paris'e Vardı

Paris 2024 Olimpiyatları için Ürdün'ün başkenti Amman'dan yola çıkan Filistinli sporcular, Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı.

Coşkulu Karşılama

Havalimanında, Filistin destekçileri ve uluslararası medya mensupları, sporcuları omuzlarına ve boyunlarına Filistin kefiyesi takarak karşıladı. Destekçiler, "İsrail işgalini boykot et" ve "Filistin özgür olmadıkça kimse özgür değil" yazılı tişörtler giydi.

Filistin Bayraklarıyla Destek

Filistin bayrakları taşıyan kalabalık grup, "Yaşasın Filistin", "Özgür Filistin", "Hepimiz Filistinliyiz" gibi sloganlar attı. Ayrıca, İsrail'in olimpiyatlara katılmasının boykot edilmesi ve bu ülkeye yaptırım uygulanması çağrısında bulundular.

Büyük Bir Dayanışma

Sporcular, kendilerini karşılayan destekçilerine kefiye ve Filistin bayraklı atkı hediye etti. Karşılamaya katılan 32 yaşındaki Filistin asıllı Sabrine, "Olimpiyatlar, Filistinlilerin daha görünür olmasını sağlayacaktır." dedi.

76 Yıldır Süren İşgal

Başka bir destekçi Meriem, "Tarih 7 Ekim 2023'te başlamadı. 76 yıldır süren bir işgal var." sözleriyle Filistin halkının durumuna dikkat çekti.

Filistin Olimpiyat Komitesi ve Büyükelçi

Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Jibril Rajoub'un öncülüğündeki kafile, Filistin'in Paris Büyükelçisi Hala Abou-Hassira tarafından karşılandı.

Filistin'i Temsil Edecek Sporcular

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Filistin'i temsil edecek sporcu listesi ise şöyle: - Wasim Abusal (Boks) - Yazan Al Bawwab (Yüzme) - Layla Almasri (Atletizm) - Fares Barawi (Judo) - Mohammed Dwedar (Atletizm) - Antonio Jorge Salhe (Atıcılık) - Rose Valeria Tarazi (Yüzme) - Omar Yaser Ismail (Tekvando)