DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.154.428,92 0,12%

Filistinli Gruplardan İsrail ile Ateşkes İçin Şartlar

Gazze'deki Filistinli gruplar, ateşkes için taleplerini açıkladı: Sınır kapılarının açılması, askerlerin çekilmesi, imar ve esir takası gibi şartlar istiyorlar.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 19:42
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 19:42

Filistinli Gruplardan İsrail ile Ateşkes İçin Şartlar

Filistinli Gruplar: "Taleplerimiz Karşılanmadan Anlaşma Yok"

Gazze'deki Filistinli gruplar, İsrail ile herhangi bir ateşkes anlaşmasının yapılabilmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı. Gruplar, saldırıların durması, askerlerin Gazze'den tamamen çekilmesi, sınır kapılarının açılarak ablukanın kaldırılması, yeniden imar çalışmaları ve esir takasının sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Ateşkes İçin Talepler

Hamas'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu taleplerin yerine getirilmeden İsrail ile herhangi bir anlaşmanın yapılmayacağı bir kez daha belirtildi. Ayrıca, yapılan toplantının Gazze'deki soykırımın birinci yılı dolayısıyla düzenlendiği ifade edildi.

Direniş ve Koordinasyon

Filistinli gruplar, Aksa Tufanı'nın İsrail ile olan mücadelede stratejik bir değişim sağladığını ve bu süreçte İsrail'in gerçek yüzünü dünyaya gösterdiğini dile getirdiler. Direniş cephesinin güçlü bir şekilde organize olduğunu ve bu çerçevede uluslararası aktörlerle dayanışma içerisinde olduğunu vurguladılar.

Kendine Özgürlük

Savaş sonrası, kendi kaderini tayin hakkının yalnızca Filistin halkına ait olduğu ve bu meselenin sadece onlar tarafından tartışılması gerektiği kaydedildi. Alternatif yönetim oluşumlarının ise ulusal konsensüse zarar vereceği belirtildi.

Çağrı ve Destek Arayışı

Batı Şeria, Kudüs ve 1948 topraklarındaki Filistinlilere, silahlı direniş başta olmak üzere tüm direniş yöntemlerini kullanma çağrısında bulunulurken, Arap ve İslam topluluklarından, din adamları ve alimlerden Filistin ile Lübnan halklarının haklarını savunmak için İsrail ve onun destekçilerinin çıkarlarını hedef alma talebinde bulunuldu.