DOLAR
34,15 -0,01%
EURO
38,16 0,01%
ALTIN
2.917,62 -0,12%
BITCOIN
2.200.671,03 2,06%

Filistin Kızılayı'ndan Son Dakika Açıklaması: Tulkerim Hastaneleri Kuşatıldı

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Tulkerim'deki hastaneleri kuşattığını duyurdu. Şiddet tırmanıyor.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 00:14
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 00:14

Filistin Kızılayı'ndan Son Dakika Açıklaması: Tulkerim Hastaneleri Kuşatıldı

İsrail Ordusu Tulkerim'deki Hastaneleri Kuşattı

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde bulunan hastaneleri kuşattığını açıkladı. Kızılay, İsrail'in geçen hafta gerçekleştirdiği saldırılarda 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirterek, kentin yeniden hedef alındığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İşgalci, şu ana kadar kentteki hastaneleri kuşatmaya devam ediyor."

Tulkerim Mülteci Kampı'nda Sıkı Abluka

İsrail ordusunun ayrıca Tulkerim Mülteci Kampı'nı da sıkı bir ablukaya aldığı ve bölgedeki altyapı ile evlerin yıkılmaya devam ettiği ifade edildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yayımlanan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi açıklamasında ise, Batı Şeria'daki saldırıların ve kuşatmaların yarattığı gerilimin Gazze Şeridi'ndeki soykırımla birleştiği vurgulandı. Açıklamada, "İsrail'in hedefinde halkımızı korkutmak ve ulusal meşru haklarını inkar etmek vardır" denildi.

Filistin Halkı İsyan Ediyor

Ayrıca, İsrail'in süreklilik arz eden saldırılarının Filistin halkını tehcir etme çabasında olduğu belirtildi. Filistin halkının topraklarına bağlılığını koruyacağı ve her türlü komployu başarısız kılacağı ifade edildi.

FKÖ, İsrail saldırılarına karşı tüm seviyelerde mücadele etmeye çağrıda bulunarak, uluslararası toplumdan destek istedi. Filistin halkının birlik sağlamak için çeşitli köy ve kamplarda harekete geçeceği aktarıldı.

İsrail ordusu, 28 Ağustos'ta Batı Şeria'da başlatılan geniş çaplı saldırılarda en az 29 Filistinlinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirmiştir.