DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.147.597,41 0,23%

Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki İşkence Sistematik Bir Politika

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail hapishanelerinde uygulanan işkencenin sistematik bir politika olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 17:47
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 17:47

Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki İşkence Sistematik Bir Politika

Filistin Esirler Cemiyeti'nden İşkence İddiaları

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlere yönelik uygulanan işkencenin sistematik bir politika olduğuna dikkat çekti.

Megiddo Hapishanesi'nde Kötü Muamele

Cemiyet, İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan bir haberde, Megiddo Hapishanesi'ndeki güvenlik görevlilerinin, köpeklerle Filistinli mahkumlara kötü muamele ettiğini gösteren görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Görüntüler Sadece Bir Yüz

Açıklamada, bu görüntülerin İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin yaşadığı zorlukların yalnızca görünen yüzü olduğu ifade edildi. Ayrıca işkencenin, sistematik bir uygulama olduğu ve bu durumun 7 Ekim 2023'ten bu yana zirve noktasına ulaştığı vurgulandı.

BM'ye Çağrı

Cemiyet, Birleşmiş Milletler'e (BM) İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların maruz kaldığı işkenceler hakkında tarafsız bir soruşturma açma ve hapishane kamera kayıtlarının açıklanması için çağrıda bulundu.

Gerçekler Karşısında Şaşkınlık Yok

Açıklamada, İsrail'in işlediği işkence ve insan hakkı ihlalleri göz önüne alındığında bu görüntülerin şok edici olmadığı, bunun yanında bu görüntülerin paylaşılmasının esirlerin ailelerine yönelik moral bozukluğu yaratmak ve İsrail sağının intikam arzusunu beslemek amacıyla yapıldığı belirtildi.

Olayın Detayları

Haaretz'in haberiyle ortaya çıkan görüntülerde, bir İsrailli gardiyanın, elleri kelepçeli halde yüzüstü yere yatırılmış birçok Filistinli mahkumun başları üzerinden veya çok yakınından polis köpekleriyle geçtiği görülmektedir.