DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,08 -0,26%
ALTIN
2.902,05 -0,63%
BITCOIN
2.160.250,04 0,14%

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İsrail'in Çatışmaları Yayma Çabası Soykırımdan Dikkatleri Saptırıyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in çatışmayı genişletme çabasını suçlama ve soykırım girişimi olarak değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 16:12

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: İsrail'in Çatışmaları Yayma Çabası Soykırımdan Dikkatleri Saptırıyor

Filistin: İsrail’in Çatışmaları Yayma Çabası Eleştirildi

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in çatışmayı bölge genelinde yayma çabasını, Gazze Şeridi’nde yaklaşık bir yıldır süregelen soykırım ve tehcir uygulamalarından dikkatleri uzaklaştırma girişimi olarak tanımladı.

Bakanlığın Açıklamaları

Bakanlıktan yapılan basın açıklamasında, “İşgal devletinin ve aşırı sağcı hükümetinin halkımıza karşı gerçekleştirdiği bu soykırım ve tehcir teşkil eden savaş suçlarını devam ettirme çabalarının yanı sıra Gazze Şeridi'nde daha fazla kitlesel suç işleme planlarını durdurma konusunda uyarıda bulunuyoruz.” denildi.

İsrail'in Saldırılarına Dikkat Çekildi

Açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına da vurgu yapıldı: “İşgal devleti, dikkatlerin Filistin halkına karşı işlediği suçlardan saptırmak ve uluslararası kamuoyundaki itibarını zedeleyen durumu bertaraf etmek amacıyla bölgedeki çatışmaları genişletme yolunu tercih ediyor.” ifadesi kullanıldı.

Uluslararası Çabaların Devamı

Filistin yönetimi, uluslararası alanda İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki soykırım ve tehcir süreçlerini durdurmaya yönelik çabalarına devam edeceğini belirtti.

İsrail'in Lübnan'a Saldırılarındaki Can Kaybı

İsrail ordusu, 23 Eylül sabahı itibarıyla Lübnan'ın güney kesimleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine çok sayıda hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplam 558 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1835 kişinin yaralandığını açıkladı.

Göç ve Eğitim Üzerindeki Etkiler

Beyrut ve çevresine göç dalgalarının devam ettiğini belirten Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı, güneydeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması amacıyla açıldığını açıkladı.