DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,11 -0,12%
ALTIN
2.862,23 -1,26%
BITCOIN
2.162.736,01 -0,53%

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı: İsrail, Batı Şeria'da Benzer Saldırılar Yapıyor

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı, İsrail'in Batı Şeria'daki yerinden etme faaliyetlerini kınadı.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 18:13
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 18:13

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı: İsrail, Batı Şeria'da Benzer Saldırılar Yapıyor

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısından Sert Açıklamalar

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed ed-Diyk, İsrail ordusunun Gazze'de uyguladığı yerinden etme politikasını Batı Şeria'da da hayata geçirmeye çalıştığını ifade etti. Dünyanın, İsrail'in işlediği suçları adaletle görmesi gerektiğini vurgulayan Diyk, AA muhabirine verdiği detaylı açıklamada, Batı Şeria'daki saldırılara ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

İsrail'in Saldırıları ve Tahliye Tehditleri

Diyk, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın ordunun Batı Şeria'da 'İran destekli gruplara karşı' operasyonlar düzenlediği yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak, "İşgalci İsrail, Nur Şems Kampı sakinlerinden evlerini boşaltmasını istedi. Bu, Katz'ın söylediği şeyin uygulamaya konmasıdır." dedi.

Yaşanmaz Bir Ortam Yaratan Operasyonlar

Diyk, "İsrail, operasyon düzenleyerek, evleri yıkarak ve altyapıyı yerle bir ederek yaşama uygun olmayan bir ortam oluşturuyor ve Gazze'de yaptığı gibi Batı Şeria'da da ateş altında halkı evlerini bırakmaya, yerlerinden edilmeye zorluyor," ifadesini kullandı. Ayrıca, Batı Şeria'daki saldırıların "tehlikeli" olduğunu da vurguladı.

Aktivistlerden Gelen Bilgiler

Filistinli aktivist Süleyman ez-Zuheyri, İsrail ordusunun Nur Şems sakinlerinden dört saat içerisinde evlerini boşaltmalarını istediğini aktardı. Ayrıca, bölgede tüm girişlere askeri kontrol noktaları kurulduğunu ve yalnızca belirli bir alandan çıkışa izin verildiğini belirtti. Zuheyri, Tulkerim kenti ve Nur Şems Kampı'na yönelik "geniş çaplı askeri operasyon" başlatıldığını da ifade etti.

Son Durum

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail askerleri ile yerleşimcilerin saldırılarında 662 Filistinli yaşamını yitirdi. Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan kentler ve mülteci kampları, o tarihten beri yoğun şiddete ve altyapı yıkımına maruz kalmakta.