DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.125.147,67 0,58%

Filistin'den İsrail'e Bağlayıcı Önlemler Çağrısı

Filistin, iki devletli çözüm için uluslararası toplumdan İsrail'e karşı önlemler alınmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 15:31
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 15:31

Filistin'den İsrail'e Bağlayıcı Önlemler Çağrısı

Filistin'den İsrail'e Acil Çağrı

Filistin, toprakların müsadere edilmesini durdurmak amacıyla İsrail'e karşı "bağlayıcı ve caydırıcı" uluslararası önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yayılmacı politikalarını kınadı. Açıklamada, "Filistin topraklarına yönelik geniş çaplı müsadere girişimleri" en güçlü ifadelerle reddedildi.

Toprak Müsadere Girişimleri

Açıklamada, özellikle Batı Şeria'nın Tubas ve Tulkerim illerindeki arazilere el konulduğu, ayrıca Ürdün Vadisi ve El-Mugir gibi bölgelerde de aynı durumun devam ettiği belirtildi. "C bölgesi" olarak adlandırılan alanlardaki etnik temizlik uygulamalarına da dikkat çekildi.

Uluslararası Toplumun Rolü

İki devletli çözümün korunması için uluslararası camiaya yapılan çağrıda, Filistin halkının maruz kaldığı soykırım ve tehcir saldırılarına karşı sorumluluğun tamamen İsrail hükümeti ve bakanlarına ait olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler ile İşbirliği

Filistin, uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan kararların hızla uygulanması yönünde adım atma çağrısında bulundu. Mayıs ayında kabul edilen karar tasarısında, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarından 12 ay içinde çekilmesi talep edilmişti. Bu karar, 40'tan fazla ülkenin desteklediği bir metinle 124 oyla kabul edildi.