DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.139.945,78 0,59%

Filistin: Al Jazeera Ofisinin Kapatılması Uluslararası Hukuku İhlal Ediyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Al Jazeera'nın ofisinin kapatılmasını uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 14:01
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 14:01

Filistin: Al Jazeera Ofisinin Kapatılması Uluslararası Hukuku İhlal Ediyor

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail tarafından Al Jazeera'nın Ramallah ofisinin kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bunun uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtmiştir.

Uluslararası Hukuka Aykırılık

Bakanlık, İsrail ordusunun gece vakti Ramallah'a düzenlediği baskında Al Jazeera ofisinin kapatıldığına dair şu ifadeleri kullandı: "Bu durum Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun işgali sona erdirme kararına karşı bir ihlaldir."

İfade Özgürlüğüne Saldırı

Al Jazeera'nın Filistin Müdürü Velid Ömeri, AA muhabirine verdiği demeçte, İsrail güçlerinin ofisin kapılarını patlatıp baskın düzenlediklerini ve 45 gün kapalı kalacağına dair bir karar teslim ettiklerini kaydetti. Ömeri, Al Jazeera’ya yapılan bu baskının basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayarak, "Bu Al Jazeera’nın Kudüs ve İsrail’deki ofislerinin 5 Mayıs’ta kapatılmasını tamamlayan bir tutumdur" dedi.

Gazetecilere Yönelik Tehditler

Ömeri, kapatılan ofisin, hayatını kaybeden Şirin Ebu Akile gibi birçok gazetecinin anısına sahip olduğunu belirtti. Ofislerinin girişindeki Ebu Akile’nin fotoğrafını parçalayan İsrail askerleri, öfke ve nefreti bir kez daha gözler önüne serdi.

Ayrıca Al Jazeera'ya yapılan baskında, ekipmanlarına el konulduğunu ve 3 saat sokakta bekletildiklerini aktaran Ömeri, ofislerinin girişinin büyük bir sacla kapatıldığını da ifade etti.

Hamas’ın Tepkisi

Hamas Hareketi, Al Jazeera'nın kapatılmasına yönelik yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada, İsrail'in bu eylemiyle gerçekleri gizlemeye çalıştığı ve gazetecileri hedef aldığı ifade edildi.