DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.021.588,89 0,47%

Filipinler ve Vietnam Arasında Savunma İşbirliği Gelişiyor

Marcos Jr ve Phan, Türkiye ile Vietnam arasındaki savunma, deniz ve ticaret işbirliğini görüşmek üzere buluştu.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 17:57
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 17:57

Filipinler ve Vietnam Arasında Savunma İşbirliği Gelişiyor

Filipinler Devlet Başkanı ile Vietnam Savunma Bakanı Görüştü

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Vietnam Savunma Bakanı Phan Van Giang ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin başkent Manila'daki görüşmesi, savunma, deniz ve ticaret işbirliği konularını gündeme taşıdı.

Görüşme Detayları

Filipinler Devlet Başkanlığı İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Marcos Jr, Phan'ın ülkeyi ziyaretinin iki ülke ilişkilerini derinleştirme konusunda "itici güç" olacağını belirtti. Ayrıca, bu görüşmelerin savunma, güvenlik, deniz ve ticaret alanlarında daha etkin işbirliklerine yol açacağı vurgulandı.

Vietnam Tarafının Değerlendirmeleri

Vietnam Savunma Bakanı Phan, Filipinler ile ülkeleri arasındaki güçlü ilişkilerin önemine değinerek, Marcos Jr'ın önceki ocaktaki Vietnam ziyaretinin stratejik ortaklıkları geliştirmede önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Filipinler Savunma Bakanı ile İkili Görüşmeler

Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro Jr, Vietnamlı mevkidaşı Phan ile Quezon City'de bir araya geldi. İki bakan, bölgedeki güvenlik ve istikrar konularını masaya yatırdı ve tüm anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesi yönünde mutabık kaldı.

İşbirliği ile İlgili Anlaşmalar

Teodoro Jr ve Phan, iki ülke arasında savunma ve askeri alandaki işbirliğini derinleştirme taahhütlerini yinelediler. Ayrıca, insani yardım ve afet yardımı ile askeri tıp alanlarında işbirliğini artırmaya yönelik bir niyet mektubu imzaladılar.