Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,67 0%
EURO
35,32 0,06%
ALTIN
2.436,15 0,03%

Filenin Sultanları'nın maçında gündem olan görüntülere TRT'den açıklama geldi!

TRT Spor, dün ABD'de gerçekleştirilen voleybol maçı sırasında frikik veren bir taraftarın görüntülerinin sosyal medyada gündem olması üzerine açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 03.06.2024 14:33
Güncelleme Tarihi: 03.06.2024 14:33

Filenin Sultanları'nın maçında gündem olan görüntülere TRT'den açıklama geldi!

Dün A Milli kadın voleybol takımının ABD’yi 3-2 yenmesinin ardından Türk taraftarlar büyük bir coşku yaşadı. Ağır çekimde ekranlara gelen görüntüler ise gündem oldu.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin ABD etabının son maçında Teksas’ta ter döktü. ABD’yi totalda 3-2 mağlup eden takım, Milletler Ligi ikinci etabında hiç yenilgi yaşamadı. Böylelikle dünya sıralamasındaki liderliğini de korumuş oldu. Bu sıra maçın canlı olarak ekranlara verildiği TRT Spor’da taraftarların sevinci ekrana yansıdı. Bu sırada bir kadının tribinde zıplarken memelerinin açılması üzerine görüntüler sosyal medyanın gündemine düştü. 

Sosyal medyada gündem olan görüntülere yönelik TRT Spor yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ise durumun “rahatsız edici olduğu” ve TRT ile ilişkilendirildiğini aktararak şunlar belirtildi: 

"Bu rahatsız edici durum, farklı mecralarda ve yanlış bir algı eşliğinde kurumumuz ile ilişkilendirilmiştir. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki maçın çekimlerini ve rejisini ev sahibi ABD'li yayın kuruluşu gerçekleştirmiştir. TRT Spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD'li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkanı olmaksızın ekrana yansıtmıştır.” 

TRT’nin ekran politikalarına ters olduğu vurgulanan görüntülerin ABD yayın kuruluşu kaynaklı olduğu ve durumdan duyulan rahatsızlığın da ABD’li kaynaklara iletildiği kaydedildi. Öte yandan Filenin Sultanları’na 11-16 Haziran tarihleri arasında oynanacak olan Hong Kong’taki maç için başarı dilendi.