DOLAR
34,15 0,27%
EURO
37,8 0,2%
ALTIN
2.904,15 0,71%
BITCOIN
2.051.483,47 1,41%

FETÖ'cü Eski Hakim Mustafa Karatay Yakalandı

MİT ve Ankara Emniyeti, 8 yıldır aranan FETÖ'cü eski hakim Mustafa Karatay'ı Ankara'da yakalayarak güvenliği sağladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:31
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:31

FETÖ'cü Eski Hakim Mustafa Karatay Yakalandı

MİT ve Ankara Emniyeti'nin Başarılı Operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü, Mustafa Karatay isimli eski hakimi, FETÖ'ye üye olduğu gerekçesiyle 8 yıldır süren takibin ardından ele geçirdi.

Karatay'ın Saklandığı Yer ve Yakalanması

Güvenlik kaynaklarına göre, Karatay, bir komşusunun ihbarı üzerine yakalandı. Uzun süre takip edilen dairede, saklandığı evde tespit edildi. Karatay, Ankara Yenimahalle'deki evinin odasında kıyafetlerinin arasına gizlenmiş durumda bulundu.

Dijital Malzemelere El Konuldu

Yapılan ev aramasında, terör örgütü ile iletişim sağlamak için kullanılan dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital materyallere el konuldu. Karatay'ın, Signal uygulaması üzerinden örgütle iletişim kurduğu belirlendi.

Karatay'ın Örgüt İçindeki Rolü

Karatay, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan eski bir hakim olup, FETÖ'nün yargıdaki önemli isimlerinden biri olarak biliniyor. Örgütle bağlantılarını sakladığı evinden yürütmeye çalıştığına dikkat çekildi.

Kritik Görevleri ve Geçmişi

Görev yaptığı süre zarfında ağır ceza mahkemesi başkanlığı ve özel yetkili hakimlik gibi kritik pozisyonlarda bulunmuştur. Dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk gibi isimlerin de sanık olduğu Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanlığı görevini üstlenmiştir.