DOLAR
34,2 -0,21%
EURO
37,74 0,4%
ALTIN
2.922,27 -0,31%
BITCOIN
2.078.915,28 -0,07%

Fenerbahçe'nin Twente'ye Karşı Maç Notları

Fenerbahçe, Twente karşısında sarı-lacivertli taraftarlarıyla mücadele etti. İşte maçın önemli detayları!

Yayın Tarihi: 03.10.2024 22:05
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 22:05

Fenerbahçe'nin Twente'ye Karşı Maç Notları

Fenerbahçe'nin Twente ile Oynadığı Maç

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaştı. Teknik direktör Jose Mourinho, ligde son oynanan Antalyaspor karşılaşmasındaki kadroya göre ilk 11'de 1'i zorunlu 4 değişiklik yaptı.

Değişiklikler ve Yeni 11

Mourinho, Twente Stadı'ndaki mücadelenin başında Çağlar Söyüncü'nün sakatlığından dolayı kadroda yer alamamasının ardından, İsmail Yüksek, Allan Saint-Maximin ve Edin Dzeko'yu da yedekte bıraktı. Bu isimlerin yerine Rodrigo Becao, Fred Rodrigues, İrfan Can Kahveci ve Youssef En-Nesyri, ilk 11'de görev aldı.

Gözler Savunmada

Fenerbahçe'nin kalesinde Dominik Livakovic yer alırken, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde oluşturdu. Orta sahada ise Sofyan Amrabat ve Fred Rodrigues ikilisi mücadele etti.

İlk Kez Bir Arada

Becao ve Djiku, stoper tandeminde birlikte ilk defa yer alırken, geçen sezonun stoper ikilisi bu sezon hiç birlikte forma giymemişti.

Tadic Eski Pozisyonunda

Fenerbahçe'nin kaptanı Dusan Tadic, bu maçta eski sol açık pozisyonunda görev alarak takımının hücumunu destekledi. Geçtiğimiz sezon sağ kanatta oynayan Tadic, bu değişiklikle birlikte forma şansı buldu.

Üç Eksik Oyuncu

Fenerbahçe, Twente karşısında Bright Osayi-Samuel'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Çağlar Söyüncü ve İrfan Can Eğribayat'tan faydalanamadı.

Destekleyici Taraftarlar

Sarı-lacivertli taraftarlar, Twente maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan bölümdeki tüm yerleri doldururken, yer yer Twente taraftarlarının arasına da karıştılar.

Kaptanlık Pazubendini Tadic Taşıdı

Fenerbahçe'nin deneyimli oyuncusu Dusan Tadic, 35 yaşında sahaya kaptan olarak çıktı. Edin Dzeko'nun yedekte kalmasıyla Tadic, takımın liderliğini üstlendi.