DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,11 -0,13%
ALTIN
2.858,03 -1,11%
BITCOIN
2.158.655,91 -0,33%

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisiyle Zirveye Tırmanmayı Hedefliyor

Fenerbahçe, Galatasaray ile derbide karşı karşıya geliyor. Maç öncesi detaylar ve takım haberleri.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 08:32
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 08:32

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisiyle Zirveye Tırmanmayı Hedefliyor

Fenerbahçe Derbi İçin Hazırlanıyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray'ı konuk etmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Derbi mücadelesi, Ülker Stadı'nda yarın saat 20.00'de başlayacak ve hakem Atilla Karaoğlan yönetiminde gerçekleşecek.

Maç Detayları

Atilla Karaoğlan’ın yardımcılığını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay üstlenecek. Fenerbahçe, ligde geride kalan 5 karşılaşmada 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek, 13 puanla 2. sırada yer alıyor. Jose Mourinho'nun yönetimindeki Galatasaray ise 15 puanla zirvede bulunuyor ve Fenerbahçe'ye karşı galip gelerek liderliğini pekiştirmek istiyor.

Eksik ve Dönen Oyuncular

Fenerbahçe'de sadece bir eksik var. Bright Osayi-Samuel, sakatlığını atlatmasına rağmen takım çalışmasına katılamadığı için derbide forma giyemeyecek. Diğer yandan, deneyimli stoper Alexander Djiku, Galatasaray maçında geri dönecek. Kasımpaşa karşısında sakat olduğu için oynayamayan Djiku, bu önemli karşılaşmada görev alabilecek.

Yeni Transferler

Fenerbahçe'nin yeni oyuncusu Filip Kostic, sarı-lacivertli forma ile sahaya çıkma şansı yakalayabilir. Önceki maçta kadroda yer almayan 31 yaşındaki Kanat oyuncusu, bu kez derbi için hazır duruma geldi. Ayrıca, Jayden Oosterwolde, kart ceza sınırında bulunuyor; eğer sarı kart görürse, bir sonraki maçta oynayamayacak.

İlk Derbi Heyecanı

Fenerbahçe kadrosunda 7 oyuncu, ilk defa derbi heyecanı yaşayacak. Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Allan Saint Maximin, Cenk Tosun, Filip Kostic, Levent Mercan ve Oğuz Aydın, Galatasaray karşısında sahadaki yerlerini alırlarsa, bu önemli maçı ilk defa oynayacaklar. Daha önce yalnızca kadroda bulunan Bartuğ Elmaz, Mert Müldür, Rodrigo Becao, Ryan Kent ve Ertuğrul Çetin de görev verilmesi durumunda sahada olacaklar.

Muhtemel 11

Fenerbahçe'nin Galatasaray maçında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11 şu şekilde: Dominik Livakovic, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred Rodrigues, Sebastian Szymanski (verilecek şansa bağlı olarak Sofyan Amrabat), Dusan Tadic, Allan Saint-Maximin, Edin Dzeko.