DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.154.825,61 -0,59%

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi: Notlar ve Gözlemler

Sarı-lacivertliler ile sarı-kırmızılılar arasındaki derbide kritik detaylar ve anlar öne çıktı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 20:17
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 20:17

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi: Notlar ve Gözlemler

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisi Notları

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı evinde ağırladı. Teknik direktör Jose Mourinho, son oynanan Kasımpaşa maçının ilk 11'ine göre 2 değişiklik yaparak, genç oyunculara şans vermedi.

Değişiklikler ve Kadro

Deneyimli teknik adam, Rodrigo Becao ve Youssef En-Nesyri'yi yedek bırakırken, Alexander Djiku ve Edin Dzeko ile sahaya çıktı. Kalede Dominik Livakovic görev alırken, savunma hattını Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku ve Jayden Oosterwolde oluşturdu.

Sakatlar ve Kadro Yokları

Fenerbahçe'nin sakat oyuncusu Bright Osayi-Samuel, derbi kadrosunda yer almazken, yeni transfer Filip Kostic de kadroda bulunmadı. Teknik heyet kararı ile Levent Mercan, Bartuğ Elmaz ve Ryan Kent de yedekte oturdu.

Dzeko'nun Tercihi

Jose Mourinho, santrfor pozisyonunda Edin Dzeko'yu tercih etti. Kasımpaşa maçında yedek kalan Dzeko, performansıyla dikkatleri çekti.

Djiku'nun Dönüşü

Alexander Djiku, sakatlığının ardından Galatasaray maçında tekrar formasına kavuştu ve mücadeleye ilk 11'de başladı.

Önemli İsimler Statta

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, derbiyi tribünden takip ederken, A Milli Takımın teknik direktörü Vincenzo Montella da maçı izlemek için statta bulundu.

Taraftar Coşkusu

Fenerbahçeli taraftarlar, stadyumu tamamen doldururken, maç öncesi beste ve marşlarla coşku yaşadı. Ayrıca, özel bir koreografi gerçekleştirdiler.

Okan Buruk'a Tepkiler

Taraftarlar, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a, geçen sezon sonundaki şampiyonluk kutlamasındaki sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

Ayşenur Ezgi Eygi Anması

Taraftarlar, Batı Şeria'da hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'yi unutmadı ve statta onun anısına pankart açtı.