DOLAR
34 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.819,23 0%
BITCOIN
1.969.994,58 0%

Fed'in Bej Kitabı: Ekonomik Faaliyette Düşüş Belirtileri

Fed'in Bej Kitabı, ekonomik faaliyetin yavaşladığını ve fiyatların ılımlı şekilde arttığını rapor etti.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 22:02
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 22:02

Fed'in Bej Kitabı: Ekonomik Faaliyette Düşüş Belirtileri

Fed'in Bej Kitabı Açıklandı

ABD Merkez Bankası (Fed), son haftalarda ülke genelindeki ekonomik faaliyetin yavaşladığını ve fiyatlarda ılımlı artışlar olduğunu belirtti. Bu değerlendirmeler, Fed'in eylül ayına ait "Bej Kitap" raporunda yer aldı.

Ekonomik Faaliyetlerdeki Değişim

Rapor, Fed'in 12 farklı şubesinden gelen verileri derleyerek hazırlandı. Ekonomik faaliyetlerin üç bölgede hafif bir artış gösterdiği, ancak geçen rapor döneminde 5 olan yatay veya azalan faaliyet bildiren bölge sayısının 9'a yükseldiği belirtildi.

İstihdam ve Ücretler Üzerine Veriler

İstihdam seviyelerinin genel olarak istikrarlı kaldığı, işten çıkarmaların nadir yaşandığı ve ücret artışlarının da ılımlı düzeyde olduğu ifade edildi.

Üretim Faaliyetlerinde Düşüş

Rapor, üretim faaliyetinin çoğu bölgede azaldığını vurgularken, gelecekte ekonomik aktivitelerin istikrarlı kalması veya bir miktar iyileşme göstermesi bekleniyor. Ancak, 3 bölgede hafif bir düşüş öngörülmekte.

Fiyat ve Maliyet Beklentileri

Genel değerlendirmede, "Son raporlama döneminde fiyatlarda ılımlı bir artış yaşandı" denildi. Gelecek dönemde fiyat ve maliyet baskılarının sabit kalması veya azalması öngörülüyor.