DOLAR
34,15 -0,03%
EURO
38,13 0,13%
ALTIN
2.913,93 0%
BITCOIN
2.202.171,07 2,01%

Fed'den Büyük Bankalara Sermaye Gereklilikleri Düzenlemesi

Fed, büyük bankalar için sermaye gerekliliklerini artıracak taslak kuralını duyurdu.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 21:18
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 21:18

Fed'den Büyük Bankalara Sermaye Gereklilikleri Düzenlemesi

Fed'den Önemli Düzenleme

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, büyük bankaların sermaye gerekliliklerini artırmayı hedefleyen yeni taslağın detaylarını açıkladı.

Brookings Enstitüsü'nde Açıklamalar

Barr, Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde gerçekleştirdiği açıklamalarda, bankalara yönelik sermaye planında atılacak önemli adımları anlattı. Geçtiğimiz yıl büyük bankalara yönelik risk tabanlı sermaye gerekliliklerinin değiştirilmesine ilişkin öneri sunduklarını hatırlatan Barr, "Bu süreç, önerilerde geniş ve maddi değişikliklerin haklı olduğuna dair sonuçlar ortaya koydu," ifadelerini kullandı.

Sermaye Gerekliliklerinde Artış

Barr, sermaye gerekliliklerinin artırılmasının faydaları ve zorlukları olduğuna dikkat çekerek, elde ettikleri geri bildirimler doğrultusunda ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Kontrol Ofisi (OCC) tarafından sunulan yeni teklifte büyük bankaların sermaye gerekliliklerinde yüzde 9 artış öngörüldüğünü belirtti.

Büyük Bankalardan Tepkiler

Temmuz 2023'te açıklanan taslak kural ile, ABD’de 100 milyar dolar veya daha fazla toplam varlığı bulunan bankalar için sermaye gerekliliklerinde yüzde 19 artış bekleniyor. Ancak, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi büyük bankaların üst düzey yöneticileri, bu düzenlemelerin ekonomiye olumsuz etkiler yaratabileceği uyarısında bulunmuşlardır.