DOLAR
34,16 0,22%
EURO
37,75 0,32%
ALTIN
2.912,74 0,42%
BITCOIN
2.061.553,72 0,96%

Fed Başkanı Powell: Ekonomik Durum Güçlü, Araçlarımızı Kullanma Niyetindeyiz

Powell, ABD ekonomisinin sağlam olduğunu ve bunu korumak için bankanın araçlarını kullanacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 22:19
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 22:19

Fed Başkanı Powell: Ekonomik Durum Güçlü, Araçlarımızı Kullanma Niyetindeyiz

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Ekonomik Değerlendirmesi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin genel olarak sağlam bir durumda olduğunu ve bu durumu korumak için bankanın gerekli araçlarını kullanma kararlılığında olduğunu ifade etti.

İleriye Dönük Politika Beklentileri

Powell, Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği (NABE) yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, "İleriye baktığımızda, ekonomi beklendiği gibi gelişirse, politika zamanla daha nötr bir duruşa doğru ilerleyecektir ancak önceden belirlenmiş bir yolda değiliz." dedi.

Faiz Oranı ve Ekonomik Büyüme

18 Eylül'deki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında politika faizinin 50 baz puan düşürülmesine yönelik açıklamalar yapan Powell, bunun sürdürülebilir ekonomik büyüme ve enflasyon hedefleri ile ilgili güveni artırdığını belirtti.

İş Gücü Piyasası Koşulları

Powell, ABD ekonomisinin son 2 yılda maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine ulaşma yolunda önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade ederek, iş gücü piyasası koşullarının sağlam olduğunu ve daha fazla soğuma ihtiyacı duymadıklarını vurguladı.

Faiz İndirimleri ve İlgili Dinamikler

Powell, FOMC'nin faiz oranlarını hızla düşürmek için acele etmediğini, gelen verilerin kararları etkileyeceğini belirtti. "Eğer ekonomi beklediğimizden daha fazla yavaşlarsa, daha hızlı faiz indirebiliriz. Eğer beklediğimizden daha az yavaşlarsa, daha yavaş faiz indirebiliriz." dedi.

Doğal Afetler ve Fed'in Rolü

Son olarak Powell, Florida eyaletini etkileyen Helene Kasırgası sonrası Fed'in doğal afetlere karşı yaklaşımını anlatarak, bankacıları afetlerden etkilenen bölgelerdeki müşterilerine yardımcı olmaya teşvik ettiklerini belirtti.