DOLAR
34 0,1%
EURO
38,01 -0,33%
ALTIN
2.832,6 -1,11%
BITCOIN
2.150.586,38 -4,92%

Fed Başkanı Powell'dan Faiz İndirimi Açıklamaları

Jerome Powell, faiz indirimlerinin enflasyon ve iş gücü piyasası üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 22:52
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 22:52

Fed Başkanı Powell'dan Faiz İndirimi Açıklamaları

Fed Başkanı Jerome Powell'dan Faiz İndirimi Açıklaması

Jerome Powell, faiz indirimine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Powell, "Bu karar, politika duruşumuzun uygun şekilde yeniden ayarlanmasıyla, ılımlı büyüme ve enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşmesini yansıtıyor" dedi.

İstihdam ve Enflasyona Dair Gözlemler

Powell, ABD'nin genel ekonomik durumunun güçlü olduğunu belirterek, "Enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin azaldığını, istihdama ilişkin ise aşağı yönlü risklerin arttığını gözlemliyoruz" diye ekledi.

Enflasyonun Hedefe Yaklaşması

Powell, geçen sene yürütülen sabırlı yaklaşımın sonuçlarını görmekte olduklarını, enflasyonun hedef olan yüzde 2’ye yaklaşmakta olduğunu ifade etti. "Enflasyon artık hedefimize çok daha yakın ve bu ilerleme bizi cesaretlendiriyor" dedi.

Politika Duruşunda Esneklik

Powell, politika duruşunun yeniden ayarlanmasının ekonominin ve iş gücü piyasasının gücünü destekleyeceğini vurguladı. "Önceden belirlenmiş bir yolda değiliz; kararlarımızı toplantıdan toplantıya almaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Faiz İndirimlerinin Hızı

Powell, enflasyon kalıcı hale gelirse faiz indirimleri hızının azaltılabileceğini belirtti. "Ekonomik durum güçlü kalırsa ve enflasyon ısrarcı olursa, kısıtlamaları daha yavaş gevşeteceğiz" diyerek ilgili sinyalleri verdi.

Fed’in Hedefleri ve Gelecek Beklentileri

Federal Rezerv'in faiz indirimlerinden tamamen yararlandığını belirten Powell, enflasyonda önceki seviyelere dönülmeyeceğini öngördüğünü de açıkladı. "Yüzde 2 hedefinde değiliz, ancak bunu başarmak için kaydettiğimiz ilerlemeden memnunuz" diyerek sözlerini sonlandırdı.