Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

FBI'den Trump'a Yönelik Suikast Girişimine İlişkin Açıklama

Trump'a yönelik suikast girişiminde merminin isabet ettiği doğrulandı. FBI, detayları paylaştı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 05:30
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 05:30

FBI'den Trump'a Yönelik Suikast Girişimine İlişkin Açıklama

FBI'den Trump'a Kritik Açıklama

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski Başkan Donald Trump'a yönelik bir suikast girişiminde kulağına isabet eden cismin gerçekten bir mermi olduğunu teyit etti.

Açıklamanın Detayları

FBI, Trump'a isabet eden cismin mermi mi yoksa başka bir nesne mi olduğu konusunda uzun süredir süren belirsizliğin sona erdiğini belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, "Eski Başkan Trump'ın sağ kulağına isabet eden şey, ölen kişinin silahından atılan, ya bütün veya daha küçük parçalara ayrılmış bir mermidir." denildi.

Kolluk Kuvvetlerinden İlk Kesin Açıklama

FBI'ın bu açıklaması, Trump'ın yaşadığı yaralanmaya dair kolluk kuvvetlerinin en net ifadesi olarak değerlendiriliyor. FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz'daki Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi oturumunda, "Trump'ın kulağından yaralanmasına neyin neden olduğunu değerlendiriyoruz, mermi mi, şarapnel mi yoksa cam parçası mı?" şeklinde konuştu.

Trump'tan Tepki

Bu açıklamaların ardından Trump, Truth Social üzerinden Wray'e sert bir yanıt verdi. Trump, "FBI Direktörü Christopher Wray, Kongre'de bana neyin isabet ettiğinden emin olmadığını söyledi. (FBI bunu hiç kontrol etmedi!)." mesajını paylaştı.

Doktorundan Açıklama

Trump’ın daha önceki Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Suikast Girişiminin Arka Planı

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz tarihinde Pensilvanya'nın Butler bölgesinde düzenlediği seçim mitinginde silahlı bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı. Olayın ardından ABD Gizli Servisi, saldırganı etkisiz hale getirdiğini bildirmişti. FBI, bu saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirirken, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.