DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
37,95 0,48%
ALTIN
2.873,51 0,03%
BITCOIN
2.169.434,55 -0,58%

Fas'ta Hamas Lideri Heniyye'ye Yönelik Suikast Protesto Edildi

Fas'ta binlerce kişi, Hamas lideri Heniyye'ye yönelik suikasta tepki göstermek için sokaklara döküldü.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 19:54
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 19:54

Fas'ta Hamas Lideri Heniyye'ye Yönelik Suikast Protesto Edildi

Fas'ta Büyük Gösteriler

Fas'ta, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik düzenlenen suikast girişimi sonrası binlerce kişi, cuma namazı ardından sokaklara çıkarak protesto gösterisi yaptı.

Görkemli Destek Eylemleri

Fas Ümmetin Sorunlarına Destek Heyeti'nin çağrısıyla düzenlenen bu gösteriler, Gazze'ye destek vermek amacıyla 43. haftasında da devam etti. Göstericiler, Heniyye'ye ve diğer Filistinli yetkililere yönelik olayları kınayarak, Filistin ve Fas bayraklarıyla Gazze'ye destek sloganları attı.

Farklı Şehirlerde Eylemler

Başkent Rabat başta olmak üzere Fes, Meknes, Tanca, Kenitra, Nador, Ahfir, Taroudant ve Agadir gibi şehirlerde binlerce kişi gösterilere katıldı. Eylemler sonrası katılımcılar, Heniyye için gıyabi cenaze namazı düzenledi.

Suikastın Ardındaki Sorunlar

İsmail Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'dayken, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, liderin kaldığı konuta bir saldırı düzenlendiği bildirildi. Hamas ve İran, suikastı İsrail'in düzenlediğini öne sürerken, İsrailli yetkililer olayla ilgili herhangi bir yorumda bulunmaktan kaçındı.

Hatırlanacak olursa, Heniyye 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.